Photo Stats – iPhone képek statisztikája

Talán azért, mert informatikai rendszereket üzemeltettek, vagy csak mert kattant vagyok, de imádom a statisztikákat. Sokszor már a realitástól is elrugaszkodva. Gondoltam egyet, és mivel lassan elérem a 20.000 fényképet is az iPhoto-ban, el kezdtem keresgélni valamilyen statisztikát generáló alkalmazás után. Legnagyobb meglepetésre OSX-re nem találtam, de találtam egy 1$-os alkalmazást iPhone-ra.
„Photo Stats – iPhone képek statisztikája” olvasásának folytatása

Dimitrij Gluhovszkij – Metró 2033

Szegedi László kollégám ajánlotta először a figyelmembe ezt a könyvet, majd sokat hallottam róla különböző irodalmi podcastokban. Eddig még nem igazán olvastam kortárs orosz íróktól könyvet, így egy kicsit fel is voltam spannolva, hogy mit is fogok átélni. Nagy meglepetésre a történet maga, nagyon magával ragadott és tartott egészen a végéig maga mellett.
„Dimitrij Gluhovszkij – Metró 2033” olvasásának folytatása

Solaris Negyedik csapatépítés

A harmadik csapatépítő után, itt a negyedik. Bár a számozás nem fedi a tényleges csapatépítőket, de nem mindegyik eseményt akartam, vagy épp sikerült megfelelőképpen dokumentálni. Ezzel a csapatépítővel régóta tartozom a kollégáknak. Valamikor még tavasszal ejtettük meg. Sajnos nem sokkal ezután az iMac-em diszkje feladta a harcot, és a fényképekről akkor pont nem volt Time Machine Backup. Így a motivációt is elvesztettem kicsit.
„Solaris Negyedik csapatépítés” olvasásának folytatása

Play

Szilvásváradi kirándulás képregényben

Régen írtam személyes bejegyzést, pedig lenne miről. Gondoltam rá, hogy hosszú, érzelgős írást dobok össze, viszont 2012-ben, amikor minden már a multimédia és az interaktív tartalmakról szól, valami egyedivel kellene előállnom. Szilvásvárad és a Szalajka völgye csodálatos volt. Rengeteg pozítív, és negatív élményben volt részünk. Akit ezek érdekelnek, azok személyesen szívesen informálom. Akit viszont csak felületesen érdekel, mi is történt velünk, annak készítettem az utunkról egy vicces képregényt.
„Szilvásváradi kirándulás képregényben” olvasásának folytatása

VPN megoldások II. – L2TP/IPSEC VPN szerver

Ez a post most dedikáltan, külön igényre készült, Paluska Misi komámnak, a bloggazdának. Az előző VPN-ről szóló írásban kifejezte igényét hozzászólásában olyan, a PPTP-nél biztonságosabb megoldásra, melyet ő egyaránt tudna használni a rendelkezésére álló eszközeiről, pl. rendszereinek távelérésére. Apple alapú rendszereken ugyan a PPTP VPN kliens is beépítve megtalálható, azonban, mint ezt említettem is, nem a legbiztonságosabbnak kikiáltott típusa ez a VPN-eknek. Ami ennél sokkalta jobb faktorral rendelkezik biztonság szempontjából, és több ma használt okostelefon is alapból támogatja, az L2TP VPN, IPSEC-kel ötvözve. Szóljon most erről ez a bejegyzés.

„VPN megoldások II. – L2TP/IPSEC VPN szerver” olvasásának folytatása