Xorp Blog Podcast

Month: január 2012 (page 1 of 2)

Wire lesz?

Mivel mostanában infrastrukturális problémáim vannak, ellenben igényeket támasztok azért, ismét tákolnom “kellett” egy keveset: szükségessé vált jobb híján egy mobilnet-előfizetés megosztásának lehetősége.

Continue reading

AIX hálózat kezelése

Minimálisan beszéltünk eddig hálózatról. Az AIX telepítési leírásban volt róla szó az utó konfigurációnál, hogy egy menüs rendszerben lehetett hálózati beállításokat is eszközölni. Nézzük meg, hogy egy már működő rendszer esetében milyen hálózattal kapcsolatos műveleteket lehet végezni AIX alatt.
Continue reading

AIX csomagkezelés

Az előző írásban létrehoztunk egy LPAR-t, illetve arra telepítettünk egy alap 6.1-es AIX-ot. Ha valaki ezt szintén megtette, akkor az a személy gyorsan szembesülni fog vele, hogy ezen az AIX-on alapból SSH sem található. A gép telnet segítségével érhető el távolról. Ez pedig így 2012 elején eléggé kevés számunkra.
Continue reading

AIX LPAR telepítése CD/DVD-ről

A bevezető írás után kezdjünk bele valami praktikus dologba. Installáljunk egy LPAR-t. A legegyszerűbb módot fogom választani. Egy fizikai gép, egy LPAR, és telepítő CD/DVD-ről fog folyni az installáció.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑