Solaris 11 felhagy a régi gépek támogatásával

Ma futott végig az internetes sajtón az a hír, hogy a Solaris 11 milyen gépeket fog támogatni. A SUN hihetetlen régi gépeket is hajlandó volt, az eddig legfrissebb operációs rendszerével támogatni, most ennek viszont vége. Hogy ez most szörnyű tragédia, vagy isteni szerencse? Ki-ki hogy éli meg.
„Solaris 11 felhagy a régi gépek támogatásával” olvasásának folytatása

Frissítés értesítés minden platformra

Mostanában keveredtem abba a helyzetbe, hogy több különböző platformmal dolgozok. Nem kívántam minden féle drága és enterprise kategóriás megoldásokat használni. Általában ezek a toolok a központi frissítést is elérhetővé tették volna, amire viszont nekem nem volt szükségem. Csupán arra, hogy tudjak arról, ha elérhető frissítés egy géphez.
„Frissítés értesítés minden platformra” olvasásának folytatása

Solaris Active Directory authentikáció

Már jó néhány LDAP cikket írtam Solaris integrációval kapcsolatosan. Természetesen a Solaris kifejezetten LDAP attribitumokra van tervezve, az automount, netrgoup és egyéb szolgáltatás is ebbe integrálható igény esetén. A legtöbb esetben viszont a Microsoft Active Directory technológiája szokott dominálni a vállalati környezetekben, így jogosan felmerül a kérdés, Solaris rendszert hogyan is tudunk Active Directory-hoz integrálni.
„Solaris Active Directory authentikáció” olvasásának folytatása