Xorp Blog Podcast

Month: június 2011

Solaris 11 felhagy a régi gépek támogatásával

Ma futott végig az internetes sajtón az a hír, hogy a Solaris 11 milyen gépeket fog támogatni. A SUN hihetetlen régi gépeket is hajlandó volt, az eddig legfrissebb operációs rendszerével támogatni, most ennek viszont vége. Hogy ez most szörnyű tragédia, vagy isteni szerencse? Ki-ki hogy éli meg.
Continue reading

Death Rally iOS

A Death Rally egy igazi klasszikus. Már az eredeti játékról is írtam anno. Manapság viszont megújult formában elérhető iOS eszközökre is.
Continue reading

Frissítés értesítés minden platformra

Mostanában keveredtem abba a helyzetbe, hogy több különböző platformmal dolgozok. Nem kívántam minden féle drága és enterprise kategóriás megoldásokat használni. Általában ezek a toolok a központi frissítést is elérhetővé tették volna, amire viszont nekem nem volt szükségem. Csupán arra, hogy tudjak arról, ha elérhető frissítés egy géphez.
Continue reading

Solaris Active Directory authentikáció

Már jó néhány LDAP cikket írtam Solaris integrációval kapcsolatosan. Természetesen a Solaris kifejezetten LDAP attribitumokra van tervezve, az automount, netrgoup és egyéb szolgáltatás is ebbe integrálható igény esetén. A legtöbb esetben viszont a Microsoft Active Directory technológiája szokott dominálni a vállalati környezetekben, így jogosan felmerül a kérdés, Solaris rendszert hogyan is tudunk Active Directory-hoz integrálni.
Continue reading

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑