Xorp Blog Podcast

Month: április 2011 (page 1 of 2)

Solaris iSCSI kezelése ZFS-el

A drága és körülményes SAN leváltására hozták létre a hálózati alapokon működő iSCSI technológiát. Megpróbálnám bemutatni azt, mi is az iSCSI, milyen komponensekből áll, illetve Solaris alatt milyen egyszerű beállítani.
Continue reading

iPhoneTracker: Az iPhone tudja merre jársz

A hírportálokon fellángolt a hír, miszerint az iPhone nem csak tudja, hogy aktuálisan hol vagyunk, és ezt minden általunk külön engedélyezett alkalmazásnak át is adja, hanem hogy ezen információkat el is tárolja, visszakereshető formában.
Continue reading

GlassFish 3.1 telepítés és bemutató

Kicsit tekintsünk akkor vissza az alkalmazásokhoz. A jelenlegi cikkben az Oracle egyik híres és ingyenes Java server implementációját, a GlassFish-t fogom kicsit elmezeni. Annak is a legújabb Java EE 6 verzióját a GlassFish 3.1-et, amely már rendelkezik cluster támogatással is.
Continue reading

Veritas Cluster Server Simulator

Ha valaki Veritas Cluster Suite termékkel szeretne ismerkedni, vagy csak próbálgatni, és nincs hozzá környezete, akkor hasznos lehet ha van egy olyan apró szimulátor, amivel le lehet modellezni egy igazi cluster működését. A Symantec ehhez is kínál egy ingyenes terméket, a Veritas Cluster Simulator-t.
Continue reading

Veritas Cluster Manager

Már írtam egy hosszabb cikket a Veritas Cluster Suite cluster megoldásról. Alapvetően nem-Windows platformon az adminisztrátorok parancssoros eszközökkel vezérlik a clustert. Most nézzünk, egy egyszerű, kicsit puritán eszközt a “grafikus” vezérlésre.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑