Hónap: 2010 június

NFS Server ZFS datasettel

Ideje elkezdeni alkalmazásokkal is foglalkozni Solaris alatt, hisz minden operációs rendszer arra hivatott, hogy alkalmazásokat szolgáljon ki. Ez az amit egy végfelhasználó hasznosít általában. Először egy kicsit OS közeli alkalmazást mutatnék be, konkrétan egy NFS server beállítását.
Continue reading

Solaris Flash Archive

A Solaris Flash Archive technológia a nevével ellentétben nem egy igazi backupolási módszer, bár épp full backup készítésére is használhatjuk. A Flash Archive igazából egy klónozási megoldás. Egy olyan speciális system image készítési módszer amiből utána a Solaris könnyedén tudja magát reprodukálni.
Continue reading

Teljesítmény kimutatások SAR és KSAR használata

Amióta van informatikai rendszer és üzemeltetése azóta ismeretes az a kifejezés, hogy szűk keresztmetszet vagy angolul “bottleneck”. Azt kideríteni, hogy miért és hol adódik a probléma, ami miatt “lassú” az alkalmazás. Természetesen sok rendszer szintű és külön telepítendő tool állhat rendelkezésünkre, mégis a legtöbb, millió számot, értéket tartalmaz, és halandó embernek nem könnyű átlátni. Ezért Linux/Unix rendszereken létrejött egy egységes mintavételező és szövegesen feldolgozó tool a SAR (System Activity Report).
Continue reading

NetApp 7.1 Simlator install

Ha valaki ismeri egy kicsit is a storage kínálatot, az biztosan találkozott már a NetApp nevével. A Storage piacon egy eléggé erős és dinamikus márkáról van szó. Alapvetően NAS termékeket forgalmaz, amibe nem csak a vas tartozik bele (NetApp Filer), de az OnTap nevű operációs rendszer is, ami a lelke a vasnak. Az OnTap egy BSD alapokat valló operációs rendszer, amibe a NetApp NFS, CIFS, FC, FCoE, iSCSI technológiákat integrált be.
Continue reading

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑