Xorp Blog Podcast

Month: március 2010 (page 1 of 4)

Eddig volt ingyen Solaris

A régi SUN cég eléggé nyíltan és keblére ölelően próbált bánni a kis ügyfelekkel is. Azért, hogy a zárt fejlesztásű Solaris (nem az OpenSolaris) is minél több emberhez juthasson el, ingyenesen letölthető volt, minden nagyobb korlátozás nélkül. Viszont jött az Oracle, és ez a nyíltság, az üzleti OS esetében ment is.
Continue reading

Védett: Metánbusz koncert Lacinál

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Solaris 10 Firewall

Minden informatikai környezetben illik, hogy legyen valamilyen tűzfal szolgáltatás. Olyan hálózati service, amely szabályok alapvetően szabályok szerint tilt vagy engedélyez bizonyos hálózati kapcsolatokat. Nagyobb céges környezetekre, ezt centralizálva, a hálózati struktúrába integrálva, külön tűzfalakkal oldják meg, míg kisebb költségvetésű helyeken a futtató rendszer saját tűzfalával.
Continue reading

Solaris 10 – Jumpstart x86

A jumpstart a Solaris egy speciális sajátossága. Igazából egy extra netboot server. Létezik SPARC és X86 os platformon is. Alapvetően nem nagyon különbözik egy sima tftp megoldástól, de hála a Solaris szerkezetének a jumpstart révén teljes mértékben tudjuk automatizálni tudjuk vele, és scriptelni server oldalról a telepítést, illetve egyéb dolgokat.
Continue reading

World of Goo

Ha már kijelentettem, hogy a Plants VS. Zombies volt a 2009-es év csúcsa nálam, akkor csak nem cáfolom meg. Viszont a World of Goo játék is ott volt a toppon. Mesterien, az új és egyszerű játékmenet köré egy szerethető figurát, és világot sikerült felépíteni ebben a játékban is.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑