RouteBuddy – Az útitárs

Hogy mi is ez? A RouteBuddy egy térképszoftver, mely GPS támogatással is bír, mindez a Mac OS X felhasználóknak. Az USB Garmin Mac-hez való csatlakoztatása után lehetővé válik útvonalak tervezése, waypoint-ok kezelése. A RouteBuddy ugyancsak működik az NMEA GPS-vevőjével is. Az élet nem is lehetne egyszerűbb…
„RouteBuddy – Az útitárs” olvasásának folytatása

Helymeghatározás iPhone-ra

iPhone beépített GPS-el??? Nem egészen! Igazából a GSM-tornyok GPS adatait használja ki a Navizon nevű alkalmazás, mely már elérhető az Installer.App-ban. Bárhogyan is, a lényeg: működik! Gyors felhasználónév és jelszó készítés után (e@mail nem szükséges) már indítható is az ingyenes progi. Indítás után olyan 30 másodperc alatt beméri az aktuális pozíciót durván 100 méteres pontossággal, ami nem egy rossz érték. Ezután berakja a térképre a szélességi és hosszúsági fokot sok-sok tizedesjegyig.

„Helymeghatározás iPhone-ra” olvasásának folytatása

iPhone betör Európába

Ahogy azt már az Apple anno bejelentette, még idén (a karácsonyi vásárlási lázat meglovagolva) hivatalosan is kapható lesz az iPhone az öreg kontinensen is. Ez persze megint a legfőbb három „nagyhatalomra” korlátozódik egyenlőre. A Brit királyság, Franciaország, és a Németország lakosai örülhetnek most igazán.
„iPhone betör Európába” olvasásának folytatása

Cowboy Bebop

A Cowboy Bebop (japánul カウボーイビバップ, Kaubōi Bibappu) egy japán anime, amit Shinichiro Watanabe rendezett. 2071-ben, a Bebop űrhajón négy balszerencsés fejvadász néhol vicces, néhol drámai kalandjait követhetjük nyomon. Magyarországon az A+ tévécsatorna vetítette le, magyar szinkronnal. Manapság pedig az én tetszésemet elnyerő nagy sikerű sorozat. A történet izgalmassága mellett baromi jó zenék vannak benne. Az egyik ilyen a kezdő intró zenéje, ami megtekinthető lentebb.
„Cowboy Bebop” olvasásának folytatása

Play