Posterino: Mozaikkészítés egyszerűen

Sokan voltak már úgy gondolom, hogy szerettek volna kedvenc képeikből egy hatalmas mozaik posztert készíteni. Ilyenkor nagyon macerás egy átlagos grafikai programmal a képeket berakosgatni, igazítgatni stb. Erre jelenthet most megoldást a Posterino nevű program. A program alapvetően arra való, hogy különböző templateket hozzunk létre és oda iPhoto integrációjának segítségével képeket tudjunk beilleszteni automatikusan.
„Posterino: Mozaikkészítés egyszerűen” olvasásának folytatása

Plazma és LCD Tv-k

Már írtam egy hosszabb monológot a HDTV-kről, és a technikáról. A karácsony közeledtével, beindul a vásárlási láz, és ha már több száz ezer forintot is képesek vagyunk kiadni rá akkor legalább az igényeinknek megfelelőt válasszuk. A következő hosszabb technikai beszámoló jól bemutatja a működési elveket, és pontos paramétereket, és persze ajánlást is nyújt, mikor melyiket ajánlott használni. Nézzük akkor a leírást:
„Plazma és LCD Tv-k” olvasásának folytatása

Új Mac Howto: Apple Billentyűzet tisztítás

Nekem most jött el az idő, hogy a csúnyán elsárgásodó billentyűzetemet megtisztítsam. Meg kell hogy mondjam, kicsit féltem. Az Apple termékek sose a könnyen szétszedéséről híresek, cserébe viszont nem is nagyon kell őket darabokra szedni. Szóval félve kezdtem keresgetni, hogy is lehetne egyszerűen, szakszerűen kitisztítani a billentyűzetemet, és esetleg újra fehérré varázsolni. Szerencsémre találtam egy Howto-t „Cleaning the Apple Keyboard” címmel. Ezt a Maces Howtos közé learchiváltam, és némi magyar előszót írtam hozzá. Aki szeretne túlesni hozzám hasonlóan, de kicsit félt tőle, hogy is essen neki, annak ajánlom. A takarítás nagyon egyszerű és semmilyen szakképesítést nem igényel. :) A leírást elérheted a Mac Howtos között vagy katt ide.

HDTV Okítás

Manapság mindenki a nagy plazmatelevíziókkal szemezik. Bár Magyarországon igazán csak parasztvakítás, külföldön már igen is igénybe vehető szolgáltatás a HD minőségű adások kábeles elérése, és egyre inkább a HD minőségű filmek világa felé kezdünk kacsingatni. Alá írom, hogy nem lehet mindenki technikai guru, de könyörgöm, ha már több száz ezer forintot adunk ki valamiért, nézzünk már utána a dolgoknak. Mostanában ugye az ünnepek miatt árulnak mindent, és többnyire már mindenre ráírják hogy HD-READY. Na most nem kell mindig ezeknek a dolgokban bedőlni. Ezért is kívánnék a HWSW-n megjelent rövid, de velős bemutatóból idézni.
„HDTV Okítás” olvasásának folytatása

Democracy: Videók mindenhonnan

Elég elterjedtek a podcast formájában publikált videó anyagok is. Persze nem kell mondanom mennyire költséghatékony az a műsor, amit nem kábelszolgáltatókon keresztül próbálnak eljuttatni az emberekhez. Ez a program alapvetően egy klassz kis felületet akar adni, és egy egyedi lejátszót a különböző fileformátumokhoz. Így birkózhat meg mindenféle avi, divx, mpeg, wmv, mov filetípusokkal is. Az egész videocast rendszer ugye az RSS hírszolgáltatásra épül. Itt sincs más, ámbár a könnyebb navigáció miatt mint az iTunes Music Sotre esetén itt is kapunk egy szép felületet ahol a műsorok között navigálhatunk, de lehetőség van manuális hírcsatornák hozzáadására.
„Democracy: Videók mindenhonnan” olvasásának folytatása