Album Art Widget

Mac Os X operációs rendszerünket most újabb okos kis widgettel bővíthetjük. Aki a zenének él, és szereti kedvenc dalait jól átlátható szép és informatív módon tárolni, az gondolom már használja a pearlyrics widgetet, amivel kikereshetjük, olvashatjuk, és számunkhoz lementhetjük a dalszövegünket. Ezt kiegészítendő egy másik widget, amivel a számainkhoz rendelt képek hozzáadást könnyíthetjük meg.
„Album Art Widget” olvasásának folytatása

Új Kategória: Podcast

Már baromi régen érlelődik bennem a gondolat, egy olyan részel kellene a blogot bővíteni, amely a modern publikálás lehetőségét a (video)podcast technikát ötvözné a magyar nyelven kommentált videós bemutatókkal. Sok esetben találkoztam már olyan problémával, ami hiába le volt írva, sokszor magyar nyelven hosszasan, hova miért kattint, mégse ment, vagy nem értettem meg. Ami igaz az igaz, a tetteket nem helyettesítheti 1000 szó se. Így egyszerűbb szebb, lehet egy program megismerése. Erre szeretnék törekedni. Magyar nyelven én még nem láttam ilyet. Ami még inkább meglepő Mac Os X témában sem. Ezzel valamelyest szeretnék unikumot teremteni, és másokat is erre inspirálni.

Play

Új vétel: PowerBook G4 17″ Double-Layer SD

Hol is kezdhetném? Igazából minden olyan gyorsan történt, hogy nem is gondolná az ember, hogy néha a filmek gyors cselekménye mennyire igaz is lehet. A történetet csütörtöktől kezdődik, amikor is felfedeztem, hogy valaki egy utolsó szériás 17-es Dual Layeres PowerBookot árul, az alapgéphez képest 512Mb ram helyett 2Gb rammal. A pláne pedig, hogy nagyon nagyon jó áron. Fel is hívtam a hirdetőt, és mivel nagyon sokan érdeklődtek már érte, ezért gyorsnak kellett lennem, és némi vizsgálódás után, nem e lopott-e, számla érvényes-e és tényleg garanciális-e, máris pénzel a kezemben őrült iramban száguldottam Budapest felé. Nagyon féltem, hogy elkel, és az egész hajsza, amivel fuccsba ment a Loki meccs nézése, Editnek ígért nyugis hétvége szertefoszlik, és én teljesen letargiás leszek.

„Új vétel: PowerBook G4 17″ Double-Layer SD” olvasásának folytatása

Da Vinci Kód

Ez a könyv már a megjelenésekor nagy felháborítást keltett. Dokumentum filmet csináltak a könyv alapján felvetett tényekből, bár szerintem félre lett sok minden magyarázva benne. Végül nagy filmes színészekkel mozifilmet csináltak. Ekkor aztán minden szemszögből a témára terelődött a figyelem. Alapvetően aki nem úgy áll a dolgokhoz, hogy ez az egyház és a történelmünk ocsmány támadása, az egy izgalmas pörgős és ismeretekkel gazdag könyvet olvashat el. Én is a figyelem rászegeződése miatt olvastam el, de azon túl, hogy érdekes (és szerintem egyáltalán nem elképzelhetetlen) nézőpontra világít rá a cselekmény, nem bántam meg, nagyszerű könyvet olvastam. Csak ajánlani mindenkinek, aki szereti a nyomozós, rejtéjes és gyors cselekményű krimiket. Akkor most nézzük a könyvet:

„Da Vinci Kód” olvasásának folytatása