Spotlight: Zip állományok keresése

Azon felhasználók, akik minden adatukat "zip" állományba tömörítik,
valószínű örülni fognak a következő Spotlight kiegészítőnek. A Bartas
Technologies kiadott egy "Ziplight Spotlight Plugin" névre hallgató
kiegészítő csomagot, amely lehetővé teszi a Mac OS X operációs rendszer
keresője számára, hogy "zip" tömörített állományokon belül is keressen.
„Spotlight: Zip állományok keresése” olvasásának folytatása

iSpeak Widget

Ez a widget viszonylag egyszerű, ha nem a Galaxis Utikalauzból a robot feje lenne az ikonja fel se fedeztem volna szerintem. :) Hasznos lehet azonban ha szeretnénk gyakran és egyszerűen szövegeket felolvastatni. A program a Mac Os X beépített hangjait használja. Így a hangnemek közül is tudunk válogatni. Egyszerűen bekopyzzuk vagy átdobjuk a kijelölt szöveget, és az iSpeak már olvassa is fel nekünk… Több infót és kis filmet a használatáról itt találtok.

Sodoku Widget

Nagy Sodoku őrület tört ki. Már a haonon, és a Hajdú-Bihar megyei Naplóban is van ilyen játék már. A lényege végül is, hogy 9×9-es mezőben játszunk, ami kezdetben hiányosan számokkal van tele. A játék lényege, hogy teljesen ki legyen töltve a tábla, viszont a következő szabályokat figyelembe véve:
Minden sorban 1-9-ig lehetnek számok és csak egyszer szerepelhetnek abban a sorban
Minden oszlopban 1-9-ig lehetnek számok és csak egyszer szerepelhetnek abban az oszlopban
A játékban még minden 3×3-mas rész is külön meg van különböztetve. Ezekre is az vonatkozik hogy a 3×3-mas területen 1-9ig lehetnek számok és minden ilyen területen minden szám csak egyszer fordulhet elő.
„Sodoku Widget” olvasásának folytatása

Jégkorszak 2: Áradás

Elmentünk, és megnéztük. Megmondom őszintén, kicsit féltem tőlle. Az első rész annyira tetszett sokadik látásra is, hogy féltem, hogy ez a második rész csak újabb bőr lehúzás lesz. Olvastam pár kritikát is, amik nem magasztalták fel, és kétes megjegyzéseket tettek. Végül is az jött le, hogyha az első tetszett akkor a második is fog, de ne várjanak tőlle sokat… Na sebaj. Gó mozi. Kis csapatunk már ott volt. Nem volt idegesítő, hogy 20 percet csúszott a kezdés, de már mindenki majdnem bepunnyadt.
„Jégkorszak 2: Áradás” olvasásának folytatása

Sobee a szőke és Belucci

Szerdához tartozik, ámbár én csak most adok hírt rólla. Szóval hivatalosak voltunk egy születésnapra, és a félmeztelen Niki Belucci-s Lovardás előadásra is. A meglepetést csak tetőzte, hogy Sobee új frizurával és egy üveg vodkával jelent meg. :) Hajnalka (Ildike barátnője) olyan frizurát csinált neki, hogy csak néztünk. :) A átlagostó hoszabb haját oldalra fésült, és szőke melírcsíkok voltak felfedezhetőek fürtjeiben. :) Hát azért megmosolyogtuk, viszont könnyen hozzá lehetett szokni. Ki iszogattuk magunkat Kalóz nevű helyen, ahol a jogászok közül volt aztán mindenki akit ismertünk, és olyan is akit persze nem. Dani, Sztrik Attila, Péter Attila, Levi, Gyöngy, Kati, Hajni, Diaz Anna, Liszkai Nóri, Francia Nóri… Még felsorolni se könnyű hisz egy vendéglátó helyiség volt velünk tele. :)
„Sobee a szőke és Belucci” olvasásának folytatása