Ext2 partíciók elérése Windows alól

Az úgy volt…. hogy Sobee-nek tiszta legállis dolgokat vittem át, archiválás céljából. Igen Richárd, vissza vittük már a winyót. Mivel az én linuxom (a M$ zárt és féltveörzött ntfs titka miatt), nem tud írni normálisan ntfs partíciókra, a 4Gb-nál nagyobb filekkal viszont a fat nem birkózik meg. Na most én biztosan mentem Sobeehoz, hogy a totalcommander pluginja, amit már máskor is használltunk jólesz. Végül is jó is volt, de a filek felét szarul látta. Kurva jóó. Sobee rámnézett a tipikus: „Na és akkor most mi a fasz lesz?” nézéssel és én már éreztem, hogy improvizálnom kell.
„Ext2 partíciók elérése Windows alól” olvasásának folytatása

Playboy nyuszik az Interneten – komplett újságok a Világhálón

Tervek szerint októberben indulna az online kiadás, melyhez előfizetői konstrukcióban lehet majd hozzájutni, de a digitális magazin egyes példányait külön-külön is meg lehet majd vásárolni. Ezzel a fél évtizedes múltra visszatekintő újság a mai kor fiatalságát kívánja megcélozni – a 18 és 34 év közötti korosztály ugyanis már inkább az Internethez ragaszkodik, mintsem a papíralapú újságokhoz. Ezt a fogyasztói szokásváltozást természetesen a hirdetők is követik, így a reklámokból élő újság is alkalmazkodik a kialakult helyzethez. A lépés ráadásul segíthet növelni az olvasói létszámot úgy, hogy közben csökkenti a terjesztési költségeket, nyilatkozott a Playboy szóvivője.
„Playboy nyuszik az Interneten – komplett újságok a Világhálón” olvasásának folytatása

RatDVD a rippelők álma

RatDVD néven került ki az Internetre az a szoftver, amely valószínűleg minden jogvédő rémálmát testesíti meg, írtuk június elején. Az új alkalmazás azt ígéri, hogy a komplett DVD-t eltárolhatjuk tömörített formátumban, az összes kiegészítő szolgáltatással (extrával) együtt. A fejlesztőcsapat vezetője, aki névtelenségben szeretett volna maradni, úgy nyilatkozott, hogy nem a file-cserélők kedvében akartak járni, egyszerűen szerették volna az emberek számára felkínálni a kompakt DVD-archiválás lehetőségét. Azt azonban a kóder is elismerte, hogy bizonyára fogják illegális célokra használni a RatDVD-t, éppen ezért döntöttek úgy, hogy anonimek maradnak.
„RatDVD a rippelők álma” olvasásának folytatása