Tiny Thief: A legaranyosabb történet mesélés

Őszintén szólva nagy rajongója vagyok a ROVIO kiadó, Angry Birds termékvonalának. Elkapott, beszippantott, nem ereszt. Ennek ellenére már csömöröm van az ugyan olyan Angry Birds játékokból. Elkopott, megunt, nem eredeti már. Az Angry Birds GO!-nak örültem, hogy végre más játék mechanika, de ennek ellenére az mégsem jött be. Erre most itt van egy teljesen más játék a ROVIO-tól. Ezt pedig imádom! Nézzük is részletesebben.

A tolvaj, a királykisasszony, a király és a gonoszok

A történet persze nem túl eredeti. A karakterünk, egy egyszerű tolvaj, aki minden féle kalandokba keveredve végül meg fogja menteni a királyt és elnyeri a királykisasszony szívét. Nem is a történetben, hanem a történet mesélésben keresendő a varázslat. Vannak főbb történet csoportok, és minden csoportban pályák. A pályákat egymás után teljesítve fogjuk a történetet is megérteni.

Sok esetben maga a pálya, és a rajta történtek mesélik el cselekményt. Ehhez csak hozzáadnak az átvezető videók.

Játékmechanika

Minden pálya egy kétdimenziós kis lap. A karakterünk megjelenik valamelyik pontján, majd nekünk ujjunkkal bizonyos helyekre kell böknünk a pályán. Ilyenkor elindul arra fele a kis tolvajunk. Ha egy létrához, vagy használható tárgyhoz ért a figuránk, akkor piros kéz fog megjelenni felette. Ezzel jelezve, hogy ott valamit tudunk csinálni.

Természetesen logikus sorrendbe kell a tárgyakat felvennünk, használnunk, és a pályát bejárnunk, hogy senki ne vegyen minket észre. Minden pályán teljesítenünk kell a fő küldetést. Ez ér egy csillagot. Másik csillagért meg kell találnunk a kis vadászgörényünket, aki minden pályán elrejtőzik valahova. Harmadik csillagért pedig az elrejtett tárgyakat is be kell szereznünk az adott pályán. A következő történet csoport csak akkor lesz elérhető, ha az előző pályáin elengedő csillagot szereztünk.

tiny_tief

Természetesen nem kell aggódni. Minden pálya esetében tudunk lesni. A jobb felső sarokban található a kis könyv, amiben részletesen láthatjuk, hogy hogy is kellene három csillagosra megcsinálni a pályát. A segítséghez viszont egy nap csak egyszer férhetünk hozzá. (vagy fizetünk).

Összegés

Lehet csak az én gyermeki lelkemet kapta ez a játék nagyon meg, de engem minden percében lekötött. Mindent kimaxoltam és a rajzok, a történet, és a feladványok is teljesen lekötöttek. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Főleg kisebb gyerekeknek, hisz a statikus könyvből mesélés helyett itt igazán interaktív történetet mesélhet a szülő a gyereknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük