OSX Messages Facebook chat

Nem tudom kinek lesz új és kinek lesz már lerágott csont, de én nem régóta döbbentem rá arra a tényre, hogy az OSX beépített Messages alkalmazásához hozzá tudjuk adni a Facebook chat funkciót is. Ezáltal Apple iMessages, Google, AOL, Yahoo! hivatalosan támogatott chat-ek mellett a Facebook beszélgetéseinket is tudjuk a Messages alkalmazás által kezelni.

Semmi extra dologra nem lesz szükségünk, hiszen a facebook is az ismert és nyílt Jabber platformot használja. Nyissuk meg a Messages alkalmazást. Én OSX 10.9 Mavericks alatt fogom bemutatni, de szerintem bármilyen OSX el működni fog, ahol támogatott a Messages alkalmazás.

Indítsuk el az alkalmazást, majd fent a menüsorban válasszuk a Messages -> Add Account menüpontot.

message_facebook4

Válasszuk az Other Messages account menüpontot.

message_facebook5,png

Majd adjuk meg a felhasználó nevünket majd tegyük utána a @chat.facebook.com tagot a felhasználó nevünk végére. A facebook felhasználó nevünk nem az, amivel bejelentkezünk. Lépjünk be a facebook-ra. Majd kattintsunk rá a saját profilunkra, tehát ne a hírfolyamot lássunk, hanem a saját profilunkat. Ekkor a böngésző címsorában a facebook.com/ után fogjuk látni a felhasználó nevünket. Ezt kell a Messages-ben megadnunk majd utána írnunk a @chat.facebook.com-t.

message_facebook6,png

Jelszónál adjuk meg a Facebook jelszavunkat, majd kattintsunk a Create gombra.

message_facebook7

Ezek után már csak a bal alsó sarokban kapcsoljunk minden kapcsolatot Online állapotba. Ezek után máris kaphatunk Facebook üzeneteket. Íme egy példa:

message_facebook8

Ha nem jelennek meg helyesen a nevek

Ismert hiba, hogy a beállítás után, valamiért csak hosszú számsorok írnak nekünk, és nem látjuk, hogy az azonosítók mögött kik is vannak. Először is érdemes a Facebook kontót hozzáadni az OSX-hez, hogy le tudja kérni a Facebook felhasználók adatait. Ezen túl engedélyeznünk kell a Facebook-ban, hogy a Chat hozzáférjen ezekhez az adatokhoz.

Ehhez lépjünk be a Facebook-ba, majd jobb fent a csavar gombra kattintva válasszuk ki az Account Settings menüpontot.

message_facebook1

A megjelenő oldalon válasszuk ki az Apps menüpontot.

message_facebook2

Most már csak bizonyosodjuk meg, hogy a listánkban a Facebook Chat mellett Public van beállítva. Ha nem, akkor kattintsunk a sor végén az edit gombra, és állítsuk át.

message_facebook3

Nálam ez megoldotta a gondot, és azóta egyetlen rendszer programban látom a Facebook üzeneteimet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük