The Walking Dead Episode 1-5

A hétvégén életem egyik legemlékezetesebb játékán tettem magamat túl. The Walking Dead, ha valaki nem ismerné egy sikeres képregénysorozat, melyből TV sorozat is készült. Bát a TV sorozat elüt már a képregénytől, érdemes talán azt is figyelemmel követni. Viszont térjünk vissza a játékra. The Walking Dead a maga zombis, ölős világával szinte üvölt a vérengzős játék után. Gondolom mindenki, ahogy én is, először arra asszociál, hogy menni kell és ölni. Ha ilyen lenne a játék, én sem lennék ennyire lehengerelve tőle, és valószínűleg ez az írás sem született volna meg.

A kerettörténet

Aki esetleg nem ismerné a The Walking Dead kerettörténetét, annak pár szóban bemutatnám. Ismeretlen ok miatt, az emberek elkezdtek zombivá vállni. Akit egy zombi megmar, az kis idő után maga is zombivá válik. Aki meghal, az később szintén zombivá válik. A zombik nem intelligensek. Csak mennek, esznek. A zaj vonzna őket. Testi sérülésekkel nem törődnek, amíg magukat tudja magát húzni vonni, ők addig fognak az emberekre támadni. Egyetlen gyenge pontjuk az agyuk. Azt szétlőve, átütve teljesen ártalmatlanná vállnak.

Természetesen ebben a világban kell hősünknek feltalálnia magát, és kis csapatokban, az élelem, innivaló, betegségek mellett minden nap az életért menekülni.

Miért is ilyen újszerű ez a játék?

Biztos volt ezelőtt a játék előtt is hasonló próbálkozás, én magam nem találkoztam még ilyennel. Arról van szó, hogy a játék nagyban egy történetet mesél el. Sok esetben csak magát a „filmet” látjuk, amibe nem tudunk beleavatkozni, és bizonyos helyzetekben választhatunk a 3-4 alternatív válasz közül, ami közül egyet a karakterünknek mondania kell. Ami viszont fontos, a szerint, hogy mit mondunk, vagy mit teszünk, úgy alakul a történet!

Az egész!!!!!

Választhatunk kit támogatunk, kit nem. Kit mentünk meg, kit hagyunk magára, és ezzel írjuk ki a történetből. Ahogy a címben is szerepel, a játék öt epizódból áll. Az öt történet egymásra épül. Természetesen az epizódokon is keresztül vezetődik mindaz, amit előtte tettünk, és ahogy döntöttünk.

Persze nem csak válaszok között kell döntenünk. Sok esetben a történet irányítását is a kezünkbe kapjuk. Ilyenkor hátulról-felülről nézve tudunk az épp adott helyszínen jönni-menni, tevékenykedni, beszélgetni az ott lévő személyekkel. Természetesen harcolnunk, és küzdenünk is kell.

A játék olyan formán kombinálja a filmet, az interaktív cselekmény összeállítást, és a játékos elemeket, hogy jómagam szavakat sem találtam sok esetben. Az én esetemben epizódonként két órát szántam a játékmenetre. Így az öt epizód 10 órát tett ki az éltemből.

Ennek ellenére, nagyon elégedett vagyok. Olyan történetet láthattam, és vehettem benne részt, ami igazán megállja a helyét a mai világában. Borzasztó kegyetlen, véres, és feszültséggel teli. Így én magam csak felnőtteknek ajánlanám.

Összegzés

The Walking Dead öt epizódjával remélem kategóriát teremt. Manapság a technológia adott lehetne ahhoz, hogy a jól megismert filmek helyett, ilyen interaktív történetekben élhessük ki a fantáziánkat. A rajzolt / renderelt animációk helyett, élőszereplők is játszhatnának, és annak ellenére, hogy a rengeteg alternatív száll miatt, a forgatás költségei is megnőnének, a nézők egy olyan történetet birtokolhatnának, amit érdemes újra és újra megnézni. Nem azért, hogy újra élvezhessük ugyan azokat a perceket, hanem azért, hogy ugyan azt a történetet, máshogy is megélhessük.

The Walking Dead elérhető PC / Mac-re is. Ezen túl KONZOLON PS3 / XBOX360 is lehet vele játszani. A legnagyobb meglepetésemre pedig iPad és iPhone alkalmazásként is átélheti bárki a történeteket.

Csak ajánlani tudom mindenkinek.

The Walking Dead Episode 1-5” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük