Zenél a főtér

Lejegyezném egy élményemet, ami igazából nem az első ilyen eset hogy találkoztam ezzel a dologgal. Arról van szó, hogy a Főtéren a Csonka templomnál lévő villamosmegálló melletti CIB bank, és sportbol közötti kis utcánál kis színpadra kipakol egy együttes, és a nagyközönségnek ad elő dalokat.

Először szerintem vagy 1,5 hónapja láttam egy RAPelő csapatot. Kifejezetten nem szeretem a rap zenét, de az élő zenét nagyon. Megálltam hát a kis tömeghez csatlakozva, – kis tömeg alatt vagy 25,30 embert kell érteni -, és hallgattam őket. A zene nemvolt egy kifejezetten jó, de évezetes volt. Nekem tetszett, el is hallgattam vagy negyed órán át. Örültem nagyon, hogy ilyen van, hogy kiálltak zenéltek, és az embereknek volt idejük és kedvük megállni és megnézni őket.
Ezek után pont a héten pár napja jöttem haza az állomásról, és megint ugyan úgy egy együttes volt. Most viszont nem 3,4 srác,lány hanem gitárokkal dobfelszereléssel, rocker srácok. Mondhatni hogy a srácok styleje is viszonylag jóvolt, bár soxor divatrockereknek titulaljak a hasonlóan öltözötteket, – itt jegyezném meg, hogy egy rockert nem az öltözék tesz – így kicsit jól managelt együttesnek tünt. Isteni hangjuk volt. Nagyon jól játszottak is. Greenday és Tankcsapda számokat hallottam tőllük, de teljesen lenyűgöző volt. Sajnos azóta se tudom, hogy vajon kik voltak, mi volt akkor ott, és hogy… De az én legnagyobb gondom, hogy miért nincs ilyen többször, és teszemat kicsit nagyobb, nem feltétlenül koncert szinten, de nagyobb, látványosabb helyen mint teszem az t a főtéren a Nagytemplom előtt. A hangosítás mindkét esetben borzasztó volt. Már már élvezhetetlenné tette a zenét. Gondolom viszont minimum pénzből támogatás nélkül kellett megoldaniuk a fellépést, így nem lehet nagyon haragudni, mint amikor rákészülve, pénzt adva érte „bassze el” a zenét a hangosítás. A lényeg nagyon örültem, hogy ilyen lehet Debrecenben, és remélem mégtöbb ilyen eseménnyel fogok találkozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük