Xtorrent: Elegáns, egyszerű, okos torrent kliens

Új torrent kliensre akadtam. Bár még csak egy béta, mindenképpen érdemes róla beszámolni. Az Xtorrent alapvető koncepciója, hogy egy egyszerű, átlátható felülettel rendelkező programmal kereshessünk torrent fileket, és azokat egyből informatív módon le is tölthessük. A programból még csak egy béta érhető el. Ez sajnos magában a működésében erősen érezhető is. Amint letöltöttük a klienst egy egyszerű felület fogad bennünket:

A bal felső sarokban egy kis kereső ötlik a szemünk ügyébe. Először nem értettem, hogy az mit, vagy hogy szolgálja a a felhasználókat. Lehet hogy ilyen más torrent kliensben is volt, csak nekem nem tűnt fel, vagy csak egyszerűen nem működött. A lényeg, hogy a Preferencesben (alapból Google és Yahoo-ra) beállított keresőkön indít kereséseket az előbb említett search bár. Amint torrent file-ra akad a kereső, azt felajánlja letöltésre. Közöli a file nevét, ami többnyire jól meghatározza a tartalmát is, méretét, és egy swarn jelzőt, ami csillagokkal jelzi hogy mennyire jól támogatott a file letöltése.

xtorrentsearch

Na persze kis tabokon meg is nyitja a keresőket az adott feltétellel. Viszont ennél egyszerűbben nem kereshetnénk semmit, és tetszés szerint akár privát oldalakkal is bővíthetjük a kereső oldalak listáját. Vagy így megkeresett filekra kattintunk downloadoljuk és kezdjük meg a letöltést, vagy saját filet adunk hozzá (FILE –> Open Torrent file). Elkezdődik a torrent letöltése. Erről a bal lenti download szekcióba kaphatunk információt, és a dockon is kijelzi a letöltési sebességet. Itt láthatjuk a már futó letöltéseket. Itt a kiválasztott tételek állapotáról többféle képpen is információt láthatunk. Első sorban a szokásos, méret, aktuális letöltési sebesség, egy csíkon kijelezve mennyi jött le százalékban kifejezve, és persze saccolt idő, ami szükséges a letöltéshez. Ezen túl minden letöltött elemnél egy kis négyzetben láthatjuk a file(k) mely részei jöttek már le, vagy még nem. Ez így leginkább egy kis Rubik kockára emlékeztet, de hasznos lehet.

{xtorrent} xtorrentdownloading

Utolsó dolog, amit megemlítenék. A keresési feltételeket el lehet tárolni, és azokat groupokba szedni, ezzel megtöltve a bal oldali menü sort.

{xtorrent} xtorrentpreferences

A program teljesen át tudja formálni a torrentezési szokásainkat, és leegyszerűsítheti a dolgunkat. Nagyon jó kis programnak találom, de akkor jöjjenek a gondok. Alapvetően, nálam folyton fagy. Többnyire keresések kilistázásánál elkezd 100% CPU-t enni, és kihal. Gondolom ezért béta, és lesz rá javítás amivel stabillá válhat.

Addig is akit érdekel elérhető az ingyenes béta itt.

Xtorrent: Elegáns, egyszerű, okos torrent kliens” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Nem rossz, vártam már egy új torrent klienst OSX alá, mert a Tomato ügyes, okos, de hiányzik belőle a legnagyobb dolog: nem tud külön fileokat letölteni a torrenten belül. (legalábbis még nem jöttem rá hogy hogyan lehet vele..)
    Ez tud ilyet?

  2. Én a BitTorrent nevű jóságot használom mac osx alá és meg vok vele elégedve. Igaz meglehetősen puritán, de átlátható és a trackereket is lehet vele molesztálni (:P)

  3. igaz ami igaz, de en ebben az esetben toblet szolgaltatasban meg le van maradva az xtorrent, de ha egy kicsit odafigyelnek es szepen fejlesztgetik, akkor meg nagyon jo torrent kliens lehet…

    En drukkolok nagyon mert bejon a stilusa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük