Wi-Fi kereső Linksys WUSBF54G – 802.11b/g USB adapter

A Linksys nem régiben egy új hasznos eszközzel bővítette termékpalettáját. A WUSBF54G – a ZyXEL AG-225H modelljéhez hasonló – vezetéknélküli hálózati adapter és egy önállóan használható Wi-Fi kereső egyben.

Ez az eszköz is – hasonlóan a ZyXEL AG-225-höz – egy nagyszerű választás azok számára akik azzal töltik szabadidejüket, hogy "vezetéknélküli hozzáférési pontok után vadásznak".
A WUSBF54G segítségével is minden részletes információt megtudhatunk az adott accesspoint-ról (hozzáférési pontról). LCD kijelzője segítségével a következő információkról tájékoztatja tulajdonosát:

– SSID-ről (WLAN azonosító)
– kódolás és annak típusáról (WEP és WPA),
– jelerősségről és a csatorna számáról, valamint arról, hogy az access point milyen módban üzemel (b/g)

A Wi-Fi keresőtől független USB-s vezetéknélküli adapterként is üzemel; tehát egy PC vagy Notebook USB portjára csatlakoztatva azonnal képes kapcsolódni az általa felfedezett accesspoint-hoz.
Képességeiben igaz alul marad a ZyXEL hasnoló eszközéhez képest – ugyanis csak a 2.4Ghz-es frekvenciatartományon üzemel (5Ghz-en sajnos nem!) és nem támogatja az újabb technológiai megoldásokat sem (pl.: Pre-N, MIMO) – de itt is megtalálható a WEP és WPA támogatás.
A fejlesztők arra is ügyeltek, hogy az eszköz kiszűrje a frekvenciatartományban üzemelő más eszközök által "keltett zajokat" (pl.: mikrohullámú sütő) – ezáltal a kereső része sokkal hatékonyabban működik !
Az ára nagyjából 70$ körül mozog (~15.000 HUF), ami képességeit figyelembe véve egyáltalán nem mondható magasnak. Itt megtekinthető egy rövid videó rólla, itt pedig a linksys hivatalos oldalán az infók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük