Vista követelménye

Komolyan egy vicc. E szerint, mindenki vehet új gépet, vagyis várjuk meg, hogy legyen olyan technika egyáltalán amit megkövetel az oprendszer. Szép meg jól néz ki, de kell ez nekünk?
Na akkor lássuk mikkel riogatnak minket:

A Microsoft ausztral embere a kovetkezoket mondta a Vista rendszer-kovetelmenyeirol.

A Vista megprobal majd elszakadni a bitmap kepektol es vektoros grafikakat hasznalni. A grafikus elemek le lesznek osztva a grafikus kartyara, a proceszor helyett (hasonlo modon, mint a Mac OS X eseteben is). 128MB-os grafikus kartya megfelel majd, de 256MB-os lesz az idealis.

A grafikus kepessegek miatt eleg nagy mennyisegu memoriara is szukseg lesz. 512MB-tal hasznalhato lesz 32-bites szamitasokra, bar 1GB sokkal jobb lesz. 64-bites alkalmazasok eseteben ennek a duplajara lesz szukseg. DDR3 RAM hasznalata ajanlott.

Dupla magos processzorokat is kepes lesz kezelni a rendszer, mert multi-threading-gel is fel lesz szerelve az.

S-ATA 2 meghajtok hasznalata ajanlott a jobb teljesitmeny elerese erdekeben. A jelenlegi kijelzok keptelenek lesznek a jogvedett HD DVD-t lejatszasara.

Tehat a Vistahoz a kovetkezo parameterek ajanlottak: dupla magos processzor, 2GB (gyors) RAM, 256MB-os grafikus kartya, a jelenleg kaphato merevlemezeknel gyorsabb meghajto es HD media lejatszasa eseteben olyan kijelzo, amely meg nem is letezik.

Persze mindez optimalis felhasznalashoz szukseges. Ennel lassab rendszerek ios kepesek lesznek futtatni a Vistat…. a jelenlegiek is futtatni fogjak a rendszert, csak esetleg nem lesznek kepesek minden beepitett lehetoseg kihasznalasara.

Vistanak harom szintu grafikai megjelenitese lesz… Classic, amely az XP-hez hasonlit. Aero, amely kihasznalja a beepitett grafikus kartyat es az Aero Glass, amely nagyobb mertekben hasznalja majd ki a grafikus kartyat.

Elvileg 7 féle verzióban fog megjelenni, igényeknek megfelelően, és mindnek lesz 64bites verziója is. Így 14 féle Vista. Bírj csak válogatni. Szép kezdet… erre vártunk mi?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük