Virtuális infra billentyűzet

Bevezetésként mindenképp a mobiltelefonokat és a PDA-kat hoznám fel, vagy akár a már bemutatott iPhonet. Mi az ami ezekben a készülékekben alapvetően korlátozó tényező? A beviteli eszköz mérete, és ezzel persze az esetleges használhatósága. Navigálni ugye egyszerűen lehet, egy joystick vagy touchscreen sokmindent megold, de egy teljes értékű billentyűzetet egy zsebben hordozható készülékkel egyszerűen lehetetlen normálisan megoldani. Most viszont elég fantasztikus ötletre figyeltem fel. Virtuális infra billentyűzet.

Ugye egy normál méretű sőt még egy notebookoknál használt mini billentyűzetetet se hordana magával senki, és hát elég röhely is lenne az alkalmazása. Viszont mi lenne ha a billentyűzet ténylegesen nemis létezne, azt egy gyufsáskatuja méretű egység világítaná ki az asztalra. Itt áljunk is meg. Első körben ugyanis fel kéne idézni mióta is ütögeti az ember a billentyűket. Minimálisan is 20 év legalább. Ergonómiailag, funkcióbillentyűkkel bővültek az idő teltével de semmi más. Még mindig többnyire madzagon a géphez láncolva tartjuk a főbb beviteli eszközünket. A műanyag koszolódik, porolódik, a rajta megtalálható baktériumokról már szólni se merek.

VKB_animation

Talán pont az infrás virtuális billentyűzet hozhatna forradalmat ebbe a részébe az informatikának. Nézzük akkor mi is ez a műszer. A világ első vezeték nélküli Virtuális Billentyűzete (VKB), amely új szintre emeli a mobilkommunikációt. Ez egy kicsi, hordozható készülék, ami egy teljes billentyűzetet képes megjeleníteni bármilyen síkfelületen infravörös technológia segítségével. Így a felhasználó úgy gépelhet az infravörös képen, mintha hagyományos billentyűzetet használna. A vezeték nélküli technológia eddig nem tapasztalt kényelmet és mobilitást nyújt a felhasználójának. Virtuális billentyűzet, Bluetooth-on kereszül teremt kapcsolatot a gazdagéppel.

Features:

  # Sound: controllable Virtual Keyboard sound effects (keyclicks)
  # Connection: Connection to the appropriate Laptop/PC port
  # Intensity: Intensity of the projected Virtual Keyboard
  # Timeouts: coordinated timeouts to conserve the Virtual Keyboard’s battery life
  # Sensitivity: adjustable sensitivity of the Virtual Keyboard
  # Auto-repeat: Allows the VKB to automatically repeat a key based on prescribed parameters

virtual_laser_keyboard_hand

Persze egész biztosan sok kérdés várna megválaszolásra. Konkrétan, mennyire takarja ki a kezünk a billentyűzetet gépelés közben, ténylegesen mennyire használható. Viszont teszem azt az indexen egy ilyen tesztet szivesen olvasnék. Én igen is hiszek a jövő gyökeres megformálásában. Amikor otthon senkit nem egy asztal vár hatalmas számítógéppel, bazi nagy kocka monitorral, és billentyűzettel, ami így egy részt foglal a szobákból, igen is tűnjön el a szobák képéből a számítógép jelenléte. Igen is mindenki egy zsebben hordható iPhone stílusú géppel járkájon, de ha gépelni kell, csak vegye elő a kis VKB billentyűzetét és írjon, egyszerűen könynedén. Remélem nem csak az én agyam szállt el, és más is lát benne fantáziát. Persze most az eszköz horribilis áron érhető el, de ki tudja mi lehet még…

vkb

Akit érdekel katt ide.

Categories: Informatika

7 Comments

 1. Nekem egybol az jutott eszembe(bar mar reggebben lattam ezt a cuccot), hogy igy vegre majd megoldhato lenne, hogy ha billentyuzet kiosztast valtok, akkor a gombokon lassam is a valtozast.

 2. Na igen! Ebbe igy rengeteg lehetoseg rejlik. Ide szurnek akkor mar mindjart 1 masik otletet, ezt amikor is a billentyuk lenyomasaval, vagy esetlegesen programoktol fuggoen valtoznanak a billentyukre kivilagotott jelek. Szoval hatalmas lehetosegek lennenek egy ilyen technika hasznalataban…

  Remelem lesz belolle vmi :) Bar lehetne tesztre jelentkezni :))

 3. Azert az gaz, hogy ennek a bill-nek 2 eve halogatjak a kiadasat. Kicsit Longhorn erzesem van ezzel kapcsolaban. Azt is 2003-ra igertek, aztan mire elkeszult a fejlesztesek felet kihagytak.

 4. Na igen… Vagy valami nagy gond van vele, vagy valakinek sok penzt megerhet hogy ne keruljon ki. Nemtudom… lehet valaki felvasarolta volna oket? vagy inkabb eladtak a jogokat nemtudom?

 5. Vagy inkabb az otlet baromi jo, csak a megvalositassal szivnak. Tulvallaltak magukat.

 6. Igen ez se elkepzelhetetlen… Csak nemtom egy “nemletezo” termekre lehet e szabadalmat kerni, vagy ha nem vedik le vhogy megcsinalja a logitech vagy vmely mas gyarto mert tenyleg nagyon jo otlet.

 7. Persze, hogy lehet. Egy otletet, amit megfelolen felepitesz le lehet vedetni a szabadalmi hivatalban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: