Xorp Blog Podcast

UPC: A korlátlan korlátos internet

Nagy visszhangot keltett pár hónappal ezelőtt a bejelentés miszerint az UPC az eddig hiressé vált forgalomkorlátozását megszünteti. Csak néztünk, hogy mi a fene? Persze nem kellett csalódnunk, hisz az UPC maradt az a galád, igazán utálható cég amit már megismerhettünk. Persze a marketing duma buzdít minket, hogy vegyünk minél gyorsabb internetet 5Mbit/10Mbit/20Mbites letöltéssel és csak úgy netezgessünk villám gyorsan. Viszont nagyon ne töltögessünk mert irgum burgum lesz.

A mostani 250Gb-os korlátozás persze nincs beharangozva, sőt csak apró betűsen olvasható, mégis ott van és szigorúbb mint valaha. 250 Gb-ra persze legtöbben rávágják, hogy annyit úgy se töltök. Viszont most figyelmeztetném a kedves user társakat, hogy 2007-ben sorra fognak a filmek Blu-ray lemezeken kijönni, ami körülbelül 4-5 szeres méretnövekedést jelent. És mielőtt valaki azt mondaná, akkor azt nem fogja senki se tölteni, a válaszom az hogy nagyon is. Ugyan az lesz mint a DVD-k esetében. Meg fogja követelni a technika és a trend is. Ez van. De térjünk vissza a forgalom korlátra.

Ugyan is ha valaki naponta leszed 2 DVD-nyi anyagot, már túllépi a korlátot. A leggyorsabb csomaggal pedig potom 35 óra folyamatos töltéssel átléphetjük a korlátot. Ráadásul a sebességkorlátozást is csak egyszer lehet eljátszani, utána kivágják a felhasználót. Az ÁSZF idevonatkozó 10.1 pontja a szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatti korlátozás:

A szolgálató Internet szolgáltatása osztott erõforrásokra épül. Ezeknek az erõforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékû) igénybe vétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy elõfizetõ részérõl is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erõforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét. A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékû használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Elõfizetõ adatforgalma egymást követõ három hónap átlagában a 250 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).

[…]
Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minõsülõ átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az adott elõfizetõi hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét a 2. számú Mellékletben foglaltak szerint jogosult korlátozni. Amennyiben az elõfizetõ a szerzõdésszegést a szolgáltató jogkövetkezményekre történõ felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követõ hónapban ismételten meghaladja a 250 Gigabyte adatmennyiséget, a szolgáltató a szerzõdést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelõen felmondhatja.

Felháborítónak tartom, és nem azért mert nálam folyamatosan megy a warezolás és ezért mindig átlépném a korlátot. Megnéztem a router statisztikáját, és eddig átlag 60Gb forgalmat generáltam. Tehát közel se annyit amennyit már UPC nem engedne. Maga a tudat, hogyha rossz kisfiú leszel rácsapnak a kezedre, és ezzel jól kibasznak veled, az idegesít. És igen, ezen túl is bojkottálom a véleményemmel a T csoport és az UPC mamut szolgáltatókat.

Categories: Informatika

ViddyUp!: iPod video készítése egyszerűen gyorsan » « PVPGN Webregister 0.2 – 64 bites Hash generátor bug

18 Comments

 1. nekem sem szimpatikus az ilyen “korlátlan” korlát, de azért gondolj csak bele, milyen rohadt sok az a 250giga. még a 60 is.
  az imac-emben van 250-es vinyó. havonta töltsem meg warez filmekkel, meg játékokkal? naneeee.
  a br-technika még sehol sincs (legalábbis idehaza). ekkora korláttal meg több, mint 50 dvd-t le lehetm tölteni. tehát naponta másfél filmet megnézni. irigylem azokat az embereket, akinek ennyi ideje van (másrészt szánalmasnak tartom) filmet nézni és játszani…

 2. Szerintem nem azzal van a gond, hogy sok-e vagy sem a 250giga, hanem azzal, hogy korlatlan netnek aruljak, es megsem az. Azonkivul ez a hozzaallas, hogy ha mondjuk van 10 felhasznalom, es szolgaltato vagyok, es 10Mb-es netet adok, akkor nem 100Mb-et berelek, hanem csak 50-et mert ugyse lesznek egyszerre a neten, es igy mar az eladott 10MB/et se fogod szinte soha elerni.

 3. Nem akarom védeni a UPC-t de nem értelek benneteket. Feltételezem, hogy aláírtál annó egy Chello-s szerződést, amely tartalmazott egy sávszélesség csomagot és egy forgalmi korlátot. Ezt a korlátot most kitolták (a mai ÁTLAG igényeknek teljesen elfogadható mértékben). Mi ezzel a baj?
  Ok értem én, hogy korlátlan és mégsem, vagy hogy elméleti korlátok közé vagyunk kényszerítve, DE tényleg ez jön le az egész fejlesztésből? Én spec. örülök, hogy a letöltési sebességem megugrott és a letöltési korlát egy számomra szinte elérhetetlen határig kitolódott. Szerintem ez egy jó dolog! Nem szabad negatívkodni :D

 4. En nem irtam ala Chello-s szerzodest, es szerintem mar nem is fogok. Az azert vicces, hogy egesz europaban a sebesseg/ar arany Magyarorszagon a legrosszabb(ertsd:legdragabb a net). En 20Mb-es netert, 30 tv csatornaert, es egesz europaban amerikaban a vonalas szamokat ingyenesen hivhato telefonert 7500forintnak megfelelo osszeget fizetek. NA EZ A SZEGYEN.

 5. Na epp most kotik be nekem az emlitett szolgaltato legminimalisabb csomagjat. Szerencsere nem vagyok az a haborgos fajta, ugyhogy engem sem haborit fel a dolog. Raadasul, ha ejjel nappal toltogetnek sincs annyi hely a vinyon hogy ilyen korlatokat dongessek. Ez szamomra is extrem felhasznalasnak minosul. Persze az elveken lehet vitazni.

 6. hali!

  megoldas: 2 honap 250Gb toltes, 1 honap 200Gb, majd ujra… :D
  no problem.
  amugy nem tudom Fr.o.-ban hogy mukodik, de itt van egy “Fair Use Policy” ami azt jelenti, hogy bar korlatlan a net, azert ha nagyon tulzasba viszed, radszolnak. tekintettel kell lenni a tobbi felhasznalora is. egyetertek MiszterX felhaborodasaval abban, hogy a korlatlannak hirdetett (es a sajtoban is igy reklamozott) Internet nem korlatlan a valosagban, masreszrol, a 250Gb limit elég megengedo limit azt hiszem.

  (24mbit net telefon ~ 13300ft / hó.)

 7. Majd atnezem a szerzodest, de nem emlekszem ilyenre. Nekem a lenyegi bajom ugyanaz mint MiszterX-nek. Ne mondjak, hogy korlatlan, ha nem az.

 8. Már nem tudjátok jó dolgotokban, hogy mi legyen veletek…

  Itt Ausztriában még mindig 15G-s az adatkorlát vezetékes net esetében. Nekem mobil netem van, ahol a maximum adatmennyiség 3,6 G és nem feltöltős rendszerben, hanem fixen 1 hónapra. Ha elfogyott, akkor 0,25 €/ megabyte. Az arany sem sokkal drágább.

  Ja ás mindez 89 € havonta.

  Szóval gondolkodjatok el ezen, örüljetek a 250 G-nak amit én 10 év alatt tölthetnék le…

 9. Super LOL! :D
  bocsi, de az tenyleg nagyon rossz. tuti nincs ott masik szolgaltato aki olcsobb netet arul?
  amugy, az atlag netek UK-ban is 1Gb limittel vannak ellátva.
  peace!

 10. Visszhang az, TE! :D

 11. Hoppa :) Szemfules :)

 12. Vazze, viSSzhang, két SS-el! Nem kellett szemfülesnek lennem, ordított az első mondat elejéről :)

 13. Akkor asszem utoljara kell elnezest kernem a helyesiras miatt. Mint mar sokszor irtam pocsek a helyesirasom, es sajna sok affinitasom sincs neha ra. :) Sorry, de tobbre ertekelem a tartalmi monanivalot :) De igyexem igyexem! :)

 14. No para, nem zavart volna engem sem ha nem rögtön elöl van. A tartalommal nem volt baj, rendszeres xorpblog olvasó vagyok ;)

 15. :) Akkor ennek orulok :)

 16. üdv!

  éppen 3 napja nincs netem, ugyanis a upc úgy gondolta, nem veszi figyelembe, hogy be lett fizetve az aktuális számla. Hozzáteszem, lejárat előtt 12 nappal lett utalva. Felszólítás nélkül, egyszercsak “elzárták a csapot” azok a szemetek, mondván nem lett kifizetve a számla. Bementünk az irodájukba, és az orruk alá dörgöltük a bizonyítékul szolgáló papírt, és a szemünkbe hazudtak, hgy azt, amit a kezemben tartok, azt nem fizerttük be. :) Ezek után mindenkit megkérek, SOHA…DE SOHA ne köttessen be chellot. A upc egy átverés, és médiatrükk… Nyomatékosan hangsúlyozom, soha ne köttessétek be, tanuljatok más hibájából!!!
  Davesz

 17. Szerintem is a UPC egy nagy lehúzás, ilyenek a multik.Ezzel szemben a tények:UPC-m volt, eredetileg 5500 ft, benne tv ( kb 40 csatorna, amiből 2/3 magya) , és NET 1 éves hűséggel (1,5 Mb/s). Lejárat után mit ad isten, felemelték összesen 11000 Ft-ra. Na jó gondoltam, szolgáltatóváltás. Eredmény: DIGI tv: 40 csat 2700 ft, NET 20 Mb/s 2500 Ft. Tehát ez az árkülönbség, amiből a reklámok, SZŐKE-KAPITÁNY, stb-ket kell nekünk a felárból eltartani- egyszerű proliknak. Köszönöm UPC, ebben nem vagyok partner, keressenek más hülyét maguknak.

Leave a Reply

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: