Újabb számítógépek az Apple-től

Az Apple újabb PowerBook G4-es és Power Mac G5-ös hordozható számítógépeket mutatott ma be.

PowerBook G4
A PowerBook sorozatban a 15 és 17 colos hordozható gépeket érte változás. A 15 colos model 1440 x 900-as felbontású kijelzőt kapott, amely így a korábbi 17 colos kijelő felbontásával lett azonos. A 17 colos PowerBook kijelző felbontása 1680 x 1050 növekedett, amely így megegyezik a 20 colos Apple Cinema Display kijelzőjével. Az új PowerBook számítógépek ezenfelül 22%-kal hosszabb akku működést, sztenderd DVD-RW (SuperDrive) meghajtókat és a 30 colos Apple Cinema Display csatlakozási is tartalmaznak. Áruk 1999 USD (15 colos) és 2499 USD (17 colos) lesz az USA-ban.

Link itt.

Power Mac G5 (dupla magos számítógépek)

Komoly változások történtek a Power Mac G5 terén is. Az Apple új Power Mac G5-ös számítógépei a professzionális felhasználók igényeit próbálja meg kielégíteni. Az új Power Mac G5-ös számítógépben dupla magos G5-ös processzor található és a rendszer 16GB 533MHz-es DDR2 RAM befogadására képes.

A számítógépek három új konfigurációban lesznek kaphatóak. Az alap modelben egy db. (dupla magos) 2GHz-es processzor, a középsőben egy db. (dupla magos) 2,3GHz-es processzor, míg a csúcs kategóriás gépben kettő db. (dupla magos) 2,5GHz-es processzor ketyeg. A csúcs kategóriás Macintosh így négy db. Velocity Engine és nyolc db. lebegőpontos feldolgozó egység található.

A tárolókapacítás terén a beépíthető (SATA) merevlemezek kapacítása 1TB-ra nőtt. A gépekbe ezenkívűl PCI Express bővítő is belekerült.

Az Apple és Nvidia szoros együttműködéséből született meg a Quadro FX 4500-as grafikus kártya, amely az Nvidia eddigi leggyorsabb terméke. Az Apple ezzel a grafikus kártyával szerette volna meglepni azon felhasználókat, akiknek nem volt elég a korábbi kínálat. A Quadro FX 4500-as kártya akár kettő db. 30 colos Apple Cinema Displaz kijelző kezelésére is képes.

Link itt.

Apple Cinema Display

Az Egyesült Államokban az Apple csökkentett a folyadékkristályos kijelzőinek árán is. Az USA-ban, mától a 23 colso kijelző 200 USD-vel, míg a 30 colos kijelző 500 USD-vel olcsóbban vásárolható meg.
Link itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük