Új Widget: CharacterPal

Már sok szó esett a Macintosh rendszerek billentyűzetkiosztásáról és speciális karakterekről (itt). A probléma megoldására már widget is létezik, és mivel sokan részesítik előnyben, ezért én is szót adok róla. A widget ingyenes, és legalapvetőbb speciális karakter csoportok közül tudunk legördülő listából válogatni.

Ekkor megjelenő szimbólumokra kattintva az egy speciális vágólapra másolódik. Magát a karaktert a Shift + Alt + K karakter kombinációval lehet előcsalogatni, míg a Alma + V kombinációval magát a kódját illeszthetjük be (HTML illetve numerikus esetben).

characterpal

A widget nagyon hasznos tud lenni, könnyen kezelhető és sokat segíthet bizonyos esetekben. Akit érdekel a Widget elérhető itt.

Új Widget: CharacterPal” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Lehet, hogy velem van a hiba, de számomra teljesen használhatatlan a widget. Mivel az alapvető billentyűk megtalálásával volt gondom az első napokban így én is kipróbáltam, de érthetetlen módon pont azok a karakterek hiányoznak róla amiket a leginkább használnék: @, #, $, &, |, \, , {, }, [ és ]. Viszont a rendszerben lévő „Keyboard viewer” segítséget nyújtott ezek megtalálásában. Szóval bizonyos esetekben biztosan jól tud jönni, de egy átlag felhasználónak pont a lényeg hiányzik belőle.
    Vagy az is lehet, hogy én néztem el nagyon valamit :D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük