Új Project: Apple Reklámok

Az Apple a számítógépeit mindig egyedi reklámokkal terjesztette a nagyközönség felé. Ezen reklámok kisugárzása, jópofasága, és találékonysága is maradandó érzést hagyott sok emberben. Vannak akik gyűjtik őket, vannak akik csak megnéznének egy-egy jópofa reklámot. Eddig is létezett egy gyűjtő oldal, ahol kicsit csúnyácska, szöveges, táblázatos stílusban voltak elérhetőek ezen reklámok. Sajnos az ember (főleg, ha nyelvi tudása se túl sok) nem nagyon tudta hogy mikor, melyik reklámot is tölti le. Ezen próbáltam én reformálni picit.

Először is amennyi reklámot csak tudtam összegyűjtöttem, és kategóriák szerint learchiváltam. Majd kerestem egy programot, ami segít a reklámok publikálásában. Amik fontos szempontok voltak:

  * Egyszerű felület
  * Könnyű használhatóság
  * Reklámok csoportok szerinti bonthatósága
  * Technikai adatok megjelenítése
  * A videókról a név, lejátszási hossz (időben) mellett thumbnail (előnézeti kép)

Ezen feltételeket a már bemutatott MovieGallery teljes mértékben tudta teljesíteni.

Akkor pár szót arról az új oldalról. Picit az iTunes Music Store-ra emlékeztető a felület. Bal oldalt a legördülő menüben vannak összegyűjtve csoportokba az egyes termékek videói. Fent középen egy bal-jobb oldalt görgethető csíkba érhetőek el a reklámokat képviselő előnézeti képek. Az oldal első behozásánál az összes videó elérhető, de a legördíthető menüben is “Összes” címszó alatt újra az összes között lehet válogatni.

Ha valamelyik videót le szeretnénk játszani csak az előnézeti képre kell kattintanunk. Ekkor az alsó keretbe elkezd betöltődni az aktuális videó, és jobb oldalsó részen olvasható e videó minden technikai paramétere.

Ez a project alapvetően elég statikus, nem tervezek nagyobb frissítéseket, de előfordulhat esetleges bővítés.

Elég sokat lehet csemegézni a videók között. Személyes kedvenceim a Heroes sorozat Peter főszereplőjének egyik iBook-os reklámja, és a PowerBook-ot népszerűsítő törpe és órás (17″ és 12″-os modellek) reklámja.

reklam mactar

Az új project a http://reklam.mactar.hu linken érhető el.

Új Project: Apple Reklámok” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Koszike, ez most vegulis egyszeru dolog. Helyem is volt, server eroforrasai sincsenek meg vegletekig kiaknava, es szerintem jopofa dolog, tehat megcsinaltam. Sok otletem van meg :D Csak ido, energia, es sokszor tudas miatt varatnak meg magukra! :) De orulok ha legalabb 1 vkinek sikerult vmi pluszt adni :)

  Es koszi az elismerest!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük