Új csevegő kliens Mac OS X-hez

A Conversation 1.0 egy új, ingyenes csevegő (IRC) kliens, amelyet a Mac OS X (10.2 vagy ennél magasabb verziók) felhasználói tölthetnek le az internetről. Az IRC nyílt szabványokon alapuló azonnali üzenő (IM) protokoll, ellentétben sok más IM hálózattal. Használata bonyolult, gyakran kíván szöveges parancsokat. A Conversation kifejlesztői ezen változtattak: a szoftver segítségével úgy lehet csevegni a csatornákon egy Mac-szerű felületről, hogy nincs szükség szöveges utasításokra.

A kapcsolat ablakban látni lehet, ki van a kapcsolatban, ha beszélgetni akarunk, kétszer rákattintunk a személy ikonjára. A csatornakijelzőre kapcsolva látjuk, mely chat szobában folyik beszélgetés. Az eszköz kijelző elárulja a felhasználók számát és a témát is. Két kattintás, és már csatlakoztunk is. Minden felhasználó automatikusan egy színt kap, a webhelyek és -címek automatikusan hiperhivatkozássá alakulnak. Ha a hangszóró ikonra kattintunk, a számítógépen keresztül hallani, miről beszélnek a résztvevők. A felhasználók és a csatornák áthúzhatók a kapcsolat ablakba, hogy felvehessük őket a kedvencek közé.

Bár én személy szerint irssi, és Xchat párti vagyok, de alá kell irnom, hogy ez az irc kliens jól illik a Mac Os X világába és talán használható is. Szóval tessék csak tesztelgetni. A program elérhető itt.

2_1000_full.jpg

Új csevegő kliens Mac OS X-hez” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük