Új Apple iMac G5 számítógépek

Az Apple bemutatta az otthoni, oktatási és irodai felhasználók körében hamar nagy népszerűségre szert tett, kompakt iMac G5 termékvonal legújabb modelljeit; melyek immár beépített iSight kamerát is tartalmaznak és fel lettek vértezve az Apple legújabb, ˝Front Row˝ multimédia szoftverével is. A Front Row segítségével a felhasználók könnyen, egyszerűen, intuitív módon férhetnek multimédia anyagaikhoz – hallgathatnak zenét, lejátszhatják saját filmjeiket és DVD lemezeiket, fényképekből látványos bemutatókat rendezhetnek; mindezt megkönnyítve az új infravörös távirányító használatával.

Az új iMac G5 több mint egy centiméterrel vékonyabb mint elődje, ugyanakkor 15 százalékkal könnyebb is. Az új 17 colos modell 1,9 GHz-es, míg az új 20 colos változat 2,1 GHz-es PowerPC G5 processzorra épül. Mindkét modell alapkiépítésben tartalmaz most már SuperDrive meghajtót is, mely alkalmas DVD lemezek írására és saját DVD filmek készítésére is. Az 533 MHz-es DDR2 SDRAM 2,5 GB-ig könnyedén bővíthető, a merevlemez kapacitása választható akár 500 GB-ig is, a PCI Express buszra kapcsolt ATI Radeon X600 videó-vezérlő pedig 128 MB dedikált videó-tárral lett felfegyverezve. A csatlakozási lehetőségek terén is a legújabb technológiák kerültek az új iMac G5 modellkbe: 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet hálózati kapu, 54 Mbps sávészélességű AirPort Extreme vezeték-nélküli hálózati csatoló, beépített Bluetooth 2.0+EDR illesztő, összesen 5 USB port (melyek közül három USB 2.0) és két FireWire kapu. Az új iMac G5 modellek tartozéka a Mighty Mouse, mely programozható gombokat és egyedülálló többirányú pörgetőgolyót is kínál.

Az Apple átütő, új Front Row szoftvere és a mellékelt infravörös távirányító segítségével igazán kényelmesen, élvezetes módon lehet a Mac média-szolgáltatásait kihasználni: iMovie filmeket, DVD-ket nézni, zenéket és podcast adásokat hallgatni az iTunes gyűjteményből, vagy diaporámát rendezni a barátoknak az iPhoto program digitális fénykép gyűjteményéből. Mindezt akár a heverőről is kényelmesen lehet irányítani, az egyszerűségében praktikus, hatgombos távirányítóval. Az iChat AV szoftver segítségével, a beépített iSight kamera használatával, az új iMac G5 már kicsomagolás után készen áll az videókonferenciák lebonyolítására. De az új iMac G5 modellekre előre telepítve van az Apple új Photo Booth szoftvere is, mellyel könnyedén lehet képeket készíteni és látványos effektekkel gazdagítani. Ezek a képek azután elküldhetők e-mailben, hozzárendelhetők iChat szereplőkhöz és tárolhatók akár a címtár bejegyzéseihez kapcsolva is.

Minden új iMac G5 modell az Apple Mac OS X 10.4 ˝Tiger˝ operációs rendszerével és az iLife ´05 digitális-életmód szoftverrel kerül forgalomba, valamit független fejlesztők programjaiból készült összeállítást is tartalmaz.

Új G5 iMac

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük