TypeTrain gépírásoktató program

Minap megjelent TT4Mac nevezetű gépíró program, ami ingyenes, működőképes és elég jól, könnyen használható, Hungarian Layout-tal is!

Kipróbáltam és működik…az elején egy hibaüzenet fogadott…hogy nem megfelelő a klaviatúrám, de ha az ISO formátumot használom, sima Hungarian Layouttal akkor jó, jó helyen, jól ismeri fel a betűket!

Több féle módban gyakorolhatunk, úgy is hogy mutatja a klaviatúrát és azt, hogy melyik újjal kell leütni az adott betűt, vagy teljesen vakon! Kiválaszthatjuk azt is, hogy melyik betűket akarjuk gyakorolni. Tehát mindenféle módon variálhatjuk a betűket, nézi az időt (szerintem) és a hibákat is, majd a végén értékeli a teljesítményünket.

Úgy néztem, hogy ez még béta verzió, és fejlesztve lesz. Az előző veriója is letölthető a hivatalos oldalról, de abban sajnos nem található magyar nyelv, viszont abban vannak komplett leckék, elég sok; angol, francia, német, svájci, orosz…stb nyelven! Nem kell magadnak öszeállítani a betűk tanulási rendjét…persze ha valakinek van gépírókönyvve akkor az leírhatná ide a betűk tanulási sorrendjét. Azt tudom, hogy asdf jklé így kezdődik…szóval ha valakinek van ilyenje az megoszthatná a többiekkel ezt az információt, biztos sokat segítene vele!

Úgyhogy aki érez késztetést arra, hogy megtanuljon vakon gépírni akkor most itt a lehetőség!
A program letölthető itt meg itt a hivatalos oldalon, és megtalálható az előző verzió is.
Leírás képekkel itt tekintheő meg!

Categories: Apple, Informatika

11 Comments

 1. Vélgre van egy ilyen oktató program.

 2. Végre otthon is meg lehet tanulni.

 3. Es foleg macen is :)

 4. Majd meglátjuk.

 5. Szisaztok

  Nemigazán vágom, honnan lehet ezt letölteni.
  Tudnátok nekem segíteni? Előre is nagyon köszi!

  Gergő (banyaygergely@chello.hu)

 6. Jogos a problema!! Igen, javitottam mar fent is, de katt ide. es jobboldalt ott lesz a download gomb. Remelem tudod, hogy e macen fog csak menni… :)

 7. Régi a post, meg minden, de nagyon hasznos volt, köszi! Pont ezt kerestem.

 8. Fu regi persze, de a blogot pont azert inditottam hogy a hasznos dolgok, leirasok, elmenyek fixen jol meglegyenek mindig, es masnak is hasznos lehessen! :)

  Ugylatom sikerult :)

 9. Sziasztok!

  Letöltöttem ezt a TT4Mac gépíró programot, de nem tudom hogyan kell igazából használni, melyik programmal kell megnyitni. Ha simán rákattintok vmelyikre, nem indul el, elég hülye vagyok ehhez, tudtok segíteni? Mindenképpen szükségem van rá, mert munkahelyet váltok, ammihez sürgősen meg kell tanulnom gépírni.

  Köszi!

  Andi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: