Transmit 4 – Új generációs FTP kliens

A Transmit harmadik verziója is meghatározó volt a Mac OS X világában. Az ára, és néhány hiányzó funkció miatt, viszont többen nem kedvelték. A napokban jelent meg a program új generációja, a teljesen újragondolt Transmit 4.

A jellegzetes kamion tehát újra robog. Nem is akár hogyan, hisz a jelentősen átgondolt szerkezet mellett grafikailag is megújult a program. Először is a kis dock ikon sokkal szebb és részletesebb kidolgozást kapott.

Másodsorban a két panelos kezelőfelület is új színekben és formákban pompázik. Azt kell hogy mondjam, hogy igazán Leopard design-t sikerült neki kölcsönözni. Dícsérendő a könyvtárak feletti struktúrázott path kijelzés, a sokkal jobb és szemléletesebb tab kezelés.

Ezen túl kifejezetten kihangsúlyozandó, hogy bár a Transmit 4-el érkezik, de nem képezi magának a kliensnek a szerves részét a menüben bekapcsolható Transmit menubar. Ez a Transmit 4 elindítása nélkül is működik természetesen, mert más process táplálja ezt a funkciót. Itt egy „gyors” indító menü érhető el gyakorlatilag. A kedvencek közé felvett accountokat hívhatjuk meg innen. Viszont új lehetőségként eme „storage” accountokat lehetőségünk van felmountolni automatikusan a rendszerünkbe, amit ezek után egyszerűen finder alól kezelhetünk. Legyen az FTP, WEBDAV, SFTP, akármi. Nagyon szép és hasznos lehetőség ez.

A szépségén, az új rendszerintegrációs komponenseken túl sebességben is javult az új verzió, tehát érdemes megvásárolni.Az ára 34$ a hivatalos oldal pedig megtekinthető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük