Szoboszlai Grillezés

Már régebben is volt téma, hogy Hajdúszoboszlóra leugrok és beülünk egy vendéglőbe beszélgetni. Legutóbb Gábor életében jött egy váratlan tragédia, és ezért kellett elhalasztani. Most hétvégére meglepő módon nekem volt programom, de az utolsó percben Gábor kollégám kitalálta, hogy ha van kedvem nézzek le hozzájuk és majd grillezünk ott a háznál.

Jól hangzott, és a hétvégi hihetetlen csodás időjárás nem is tudott itthon tartani. Cserébe nem kellett csalódnom a magyar tömegközlekedésben. Először is az a vonat, amivel mentem volna nem is létezett. Pofátlanság netovábbja. Azóta se értem amúgy. Így autós segítséget kellett igénybe vennem, hogy kiérjek.

Mire megérkeztem már nagyban folytak az előkészületek. A hátsó kertben felállított kis mobil grillezőre Gábor már javában pakolta felfele a húsokat. Én sose láttam még előtte olyan „Grill falatokat”, de meg kell hogy valljam a kinézetük és az illatuk is fantasztikus volt. Mint megtudtam mélyhűtött kis csomagokban lehet kapni mindenféle ízben, amiket csak némi ideig át kell sütni és kész is.

Ezen túl még grilleztünk pácolt csirkemellet és kukoricás kenyeret is. A héjába sült krumplikról csak zárójelesen szabad megemlékezni, mert kicsit sokáig maradtak a tűzbe így bár tudunk a közepéből kanalazni némi nedűt, nem lett az igazi.

A sütést és a jó időt oldva vittem jófajta Edelweiss búzasört, a kaja után pedig finom vörösbort kortyolgattunk a nappaliban.

Persze a hazaút se volt minden váratlan fordulatoktól mentes. Ugyanis a vonat nem akart megállni a pályaudvaron! Ne kérdezzétek miért nem. Szinte már elhagyta a peront, amikor nagy nehezen csak sikerült neki. A kalauzok se értették mi van, én meg futhattam! :)

Szóval így történt az eset. Sajnos nem sok kép van, mert nagyon jól éreztem magam és így nem volt kedvem fényképezni. Köszönöm szépen a lehetőséget, és persze minden nagyon szép és finom volt. Az összes kép megtekinthető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük