Igazából már régen keresek egy ilyen programot. Aki gépekért felelős, főleg állandóan működő server oldali alkalmazásokat futtató gépekért, annak jó tudni ha valami leállt nem megy. Erre isteni ez a kis egyszerű program. Dockon meg se jelenik indítás után, csak a menüsorban egy szirénaként. Ezek után a menüjébe belépve tudunk szervereket portokkal hozzáadni. Minden bejegyzéshez egy azonosító nevet kell megadnunk, majd a riasztás formáját.

Dicséretes, hogy egy megfigyeléshez több riasztás fajtát is párosíthatunk. A kedvenc természetesen a helyi gépen történő riasztás, és az email küldési lehetőség. De (sajnos csak Amerikában) sms küldési lehetőségünk is van, sőt saját Apple scriptet is futtathatunk.

serversiren

E mellett persze lehetőségünk van riasztás nélkül is pásztázni a gépet. Ugyanis riportokat generálhatunk a mért eredményekről. Milyen gyorsan válaszol a megfigyelt gép a kérésekre, maximális, minimális, átlagos értékekként. Beállíthatjuk, sajnos csak globálisan, hogy milyen sűrűn történjenek a lekérdezések, és hogy a program a rendszer indításakor elinduljon e automatikusan. A program legnagyobb hátránya, hogy fizetős, de 15 napig kipróbálható.

Akit érdekel itt érheti el a programot.