Server Siren: Gépfelügyelet egyszerűen

Igazából már régen keresek egy ilyen programot. Aki gépekért felelős, főleg állandóan működő server oldali alkalmazásokat futtató gépekért, annak jó tudni ha valami leállt nem megy. Erre isteni ez a kis egyszerű program. Dockon meg se jelenik indítás után, csak a menüsorban egy szirénaként. Ezek után a menüjébe belépve tudunk szervereket portokkal hozzáadni. Minden bejegyzéshez egy azonosító nevet kell megadnunk, majd a riasztás formáját.

Dicséretes, hogy egy megfigyeléshez több riasztás fajtát is párosíthatunk. A kedvenc természetesen a helyi gépen történő riasztás, és az email küldési lehetőség. De (sajnos csak Amerikában) sms küldési lehetőségünk is van, sőt saját Apple scriptet is futtathatunk.

serversiren

E mellett persze lehetőségünk van riasztás nélkül is pásztázni a gépet. Ugyanis riportokat generálhatunk a mért eredményekről. Milyen gyorsan válaszol a megfigyelt gép a kérésekre, maximális, minimális, átlagos értékekként. Beállíthatjuk, sajnos csak globálisan, hogy milyen sűrűn történjenek a lekérdezések, és hogy a program a rendszer indításakor elinduljon e automatikusan. A program legnagyobb hátránya, hogy fizetős, de 15 napig kipróbálható.

Akit érdekel itt érheti el a programot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük