PodcastCentral.hu

Az egész úgy kezdődött, hogy felrakva az új amarok-ot (Linuxos iTuneshez nagyon hasonló, de talán több featuressel rendelkező média lejatszó), megpillantottam egy új médiakezelő menüt, amiben a radiostreamek mellet megjelent a PODCASTS kategória is. (Persze azon nyilvanó tények mellett hogy a 1.3-mas amarok bejelentkezo képen egy kis figura ipoddal a kezebe van, és hogy az új amarok képes már az iPod kezelésére is azaz managelhetjük számainkat az iPodon, és tölthetünk is fel rá).

Na de ennyit az amarokról, akit érdekel jobban úgy is utánanéz. A történet ott folytatódott, hogy felfedezve a lehetőséget nekiugrottan keresni egy podcastot, amivel kipróbálhatom, és mivel sokat olvastam rólla, hogy mi is ez a podcast, és hogyan működik, úgy véltem akkor vállik teljesen világossá, ha használhatom is. Ha meg már próbálni kell, akkor legyen Magyar podcast, hisz hallottam, hogy vannak már hazai próbálkozások is. Némi keresgélés után találtam rá a PodcastCentral-ra, ami egy új de nagyon okos, és ígéretes kezdeményezésnek tartok.
Hogy mi is ez valójában?
Talán a legegyszerűbben így lehetne hívni: Podcast rendszerező
A honlapon csemegézhetsz az adások között, melyek kategóriák szerint vannak csoportosítva és ha ráleltél a keresett adásra, könnyedén belehallgathatsz a beépített Podcast lejátszóval. ha ofline is szeretnéd élvezni az adást, akkor keresd meg a feed url-t, és másold be a Podcast kliensedbe. Ha van saját Podcast adásod, akkor könyedén megoszthatod másokkal egy egyszerű regisztráció után, mely természetesen ingyenes és reklámmentes! A saját podcastok hozzáadásán túl pedig, segíthetsz a ketegórák színesítésében, azaz kedvenc podcastjaiddal gazdagíthatod az adatbázist. Ha valakit megfogott a dolog, akkor katt ide.

amarok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük