Picturesque: Mac-es képi effektek egyszerűen

Az Acqualia kiadta a gyors kép szerkesztésekre kifejlesztett, Picturesque névre hallgató szoftverét. A programban lehetőség nyílik a manapság annyira divatos, Macintosh oldalakon népszerű kép alatti visszatükröződések, keretek és egyéb speciális effektek megalkotására is. Az alkalmazás kiváló megoldás lehet azon esetekre, amikor egy képet gyorsan át kellene szerkeszteni, de a Photoshop megnyitása kicsit túlzás lenne hozzá.

Gondolom sokan megirigyelték már az iWeb program által generált „tükröződéses” képeket. Ezek előállítása más grafikai programokkal elég körülményes ahhoz, hogy egyszerű halandó felhasználó ne álljon neki bíbelődni vele.

Ez a program kifejezetten ilyen képek előállítását, utómunkálatát könnyíti meg. Repertoárjában csak azok az opciók kapcsolhatóak be egy képre, melyekkel a Macintosh oldalakon megszokott effektekkel láthatjuk el saját képünket.

picturesque

A programmal rendkívül szép és divatos képeket készíthetünk. A teljes verzióért viszont fizetni kell. A program elérhető a hivatalos oldalán itt.

Picturesque: Mac-es képi effektek egyszerűen” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Esetleg nem tudtok egy régebbi verziót, ami fut X.3.9esen? Megköszönném…

 2. Phh :( Nem hiszem… Sajna nemnagyon fejlesztenek (pontosabban foglalkoznak 10.3 supportal). De sose ertettem miert nem hasznalsz tigert?

 3. Ezért: G3 350Mhz
  384 MB Memory

  A Panther-nek is az ajánlott fél giga memory :S

  Örülök, ha elfut egy iTunes, egy Safari, egy CyberDuck és esetelg egy Word, ja, és még magának a rendszerenk is kellene gazdálkodnia valamiből.

  Ezért nem használok tigert

 4. Valoban az vagyon irva ajanlasok kozott… Bar tiger minimum kovetelmenye 256Mb ram tudtommal (anno is sok macbookot, mac minit adtak alap 256Mb-al). De ezen felul en sajat tapasztalatokra alapozva (laca iMac G3 300Mhz-ese). Legalabb annyira gyors a Tiger mint a panther. SOT! A spotlight, dashboard (mint extra memoria evo dolgok) kikapcsolhatoak. Szoval en ha helyedbe lennek ha mas nem fw rackbe megprobalnek 1 tigert hogy vinne…

  Sok szopastol megovnad magad, es szerintem nem birna rosszabbul…

 5. Pantherre egyáltalán nem szopok, nagyon szeretem :-D. Másik probléma: FW ház = 10ezer HUF :-D. Keret jelenleg nem áll rendelkezésre.

 6. Most lehet kocsog leszek. De a mai vilagba 10.000 HuF olyan nagy osszeg? Szerintem ha Mac-ekkel akarsz foglalkozni a jovoben is nagyon hasznos fog lenni, es megfogja halalni a pent. Ha aproneten, vagy hasznaltan keresel lehet olcsobban is rabukkansz egyre amugy. :)

 7. Én is javaslom a váltást, jobb lenne az hidd el!Mellesleg akkor teljesen naprakész lennél, és nem lenne ilyen miatt problémád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük