PicLens Plugin: Képnézegetés teljes képernyőn

Manapság nagyon elterjedtek a képmegosztós weboldalak. Ide bárki feltöltögetheti képeit megosztva azt másokkal. Sok ilyen elterjedt site létezik már. Amikor meg akarjuk tekinteni a képeket, linkek között lépkedünk. Itt a képek egy valamilyen méretű változatát tekinthetjük meg. Ez szép és jó, de mostantól létezik (még csak) Safarihoz egy plugin ami lehetővé teszi a népszerű fénykép megosztó oldalak alatt hogy az albumok képeit teljes képernyőn, iPhotohoz hasonlóan slideshowként tekinthessük meg.

A plugin nagyon klasszul működik. Még csak béta állapotban érhető el ingyenesen, és még csak Safari 2.0-hoz. A telepítés után, ha például a Flickr oldalán kiválasztunk egy konkrét albumot, akkor az egérrel az albumot szimbolizáló képre menve megjelenik a bal alsó sarokban egy kis ikon. Erre kattintva indul a telepített plugin. Elsötétül a teljes képernyő és betöltődik a kép, alul pedig a kis thumbnailek amik az albumban még fellelhetőek. A képek között egyszerűen lépkedhetünk, amik sorra be fognak töltődni.

pl_sub_learnmore_click

Nagyon hasznos és látványos kis program. Eddig ezeket a képmegosztó rendszereket támogatja:

  • Flickr
  • Photobucket
  • Facebook
  • Google Image Search
  • Yahoo Image Search
  • Ask.com Image Search

pl_sub_learnmore_fs

Még elég béta a dolog. ígéretek szerint Windows-ra is elérhető lesz majd a plugin. Akit érdekel itt érhető el a hivatalos oldal ahonnan letölthető maga a stuff is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük