PHPture: Aperture library weben

Az Aperture népszerű Mac-es, fotós utómunkálatokhoz való programot sokan használják. Az itt kezelt képek megosztása viszont többnyire nehézkes, mert különféle exportálással minőségbeli változáss is járhat. A következő alkalmazás segít abban, hogy Aperture-ben kezelt képeinket, egyszerűen webes felületen tudjuk közzétenni.

A PHPture a Mac Os X beépített webserverét használja fel, amit be kell kapcsolni ez esetben. A rossz hír, hogy a helyes működéshez PHP5-ös támogatottságra lesz szükség, ami sajnos alapból még nem támogatott a Tigris OS X-ekben.

A PHPture nem is igazán az Aperture programot használja, hanem kizárólag a Aperture Library.aplibrary filet. A php konfigjában is csak ennek a filenak az elérési útvonalát kell megadni.

phpture window panels

Ezek után már csak böngészőre lesz szükség, és bárki elérheti a Aperture munkáinkat. A weboldal stílusa és elrendezése hasonlít az eredeti programra. Többnyire népszerű böngészőkön tesztelve kitűnően működik, Internet Explorer alatt lehetnek megjelenítési problémák.

Aperture-t használók hasznos kiegészítője lehet ez a program. A program ingyenesen elérhető a hivatalos oldalon, itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük