PC nélkül merevlemeztörlés

A Wiebetech Drive eRazer eszközének segítségével mindenki kedvére törölheti adatait a merevlemezéről, ráadásul számítógép használata nélkül. A Drive eRazernek nagy hasznát vehetik a rendszergazdák is, egy esetleges számítógéppark cseréje során.

driveerazer

Mint az köztudott, egy Windows alatt intézett törlés, vagy egy format parancs kiadása nem távolítja el az értékes és illetéktelenektől óvott adatainkat, amelyre nagy szükség lehet, ha a merevlemezünket felszabadítjuk a munkavégzés alól. Természetesen, abban az esetben, ha nem kár érte, fizikailag is tönkretehetjük, de a Wiebetech Drive eRazer merevlemeztörlő céleszköze az adattörlést jóval stílusosabban végzi.

A számítógépünktől függetlenül működni képes készülékhez a tápegységét, illetve a merevlemezt kell csak csatlakoztatni, amely egyaránt lehet párhuzamos ATA, vagy SATA csatolófelülettel ellátott modell. A kapcsoló „off” állásából „erase” állásba kapcsolva megkezdődik a törlés folyamata, amely 35 megabájttól szabadítja meg tárolónkat másodpercenként, így egy 250 gigabájtos egység teljes törlése kevesebb, mint két óra alatt fejeződik be.

A Standard változat 100 dollárért egyetlen menettel írja nullákkal tele a merevlemez teljes adatterületét, amelyet a 150 dolláros áron megvásárolható Pro modell viszont többször is megtesz. Bár a Standard változat általános esetekben teljes biztonságot ad, a Pro változat még egy szakértő cégnél végzett helyreállító kísérlettel szemben is helytállhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük