Panzers Phase 2

Codename: Panzers Phase 2 valós idejű, második világháborús környezetbe helyezett stratégiai játék, mely teljes egészében magyar, hisz magyarok a fejlesztői is. Elődjéhez, a Codename: Panzers Phase 1-hez hasonlóan három nagy fejezetből épül fel : a Tengely (német-olasz), a Szövetséges (angolszász) és a Partizán (jugoszláv) hadjáratból, melyek mindegyike más szemszögből ábrázolja a korszak kulcsfontosságú ütközeteit és sorsfordító eseményeit.

A történelmi események a szereplők személyes sorsával párhuzamosan, küldetésről küldetésre bontakoznak ki. A küldetések előre meghatározott célkitűzéseinek minden esetben teljesülniük kell – ez a továbblépés feltétele. Minden küldetésben akadnak opcionális célkitűzések is; ezek teljesítése révén a csatában érintett egységek tapasztalati szintje és a játékos rendelkezésére álló presztízs mennyisége tovább növelhető.

Az egyjátékos hadjáratok küldetései főbb vonatkozásaikban a történeti valóságot tükrözik. A többjátékos pályák a teljesítendő célkitűzések messzemenő figyelembevételével készültek, és szkriptelt eseményeket felvonultatva garantálják a hadjárat módtól különböző, ám nem kevésbé lebilincselő játékélményt.

A játékos elsődleges feladata a küldetések teljesítése, hosszabb távon mindhárom hadjárat sikeres lezárása. Haderejét a második világháborúban általánosan használt fegyvernemekből (gyalogság, tábori és rohamtüzérség, páncélosok és ellátójárművek) maga állíthatja össze; a küldetések során kérhet tüzérségi támogatást, légifelderítést, és adott célra (taktikai) vagy területre (stratégiai) irányuló légicsapást is.

Az egyes küldetésekben teljesítendő feladatokat az eligazítás ismerteti. A célkitűzések lehetnek támadó (ellenséges vonalak áttörése, stratégiai pontok, települések, hidak, vasúti csomópontok biztosítása, ellenséges erők és támaszpontok semlegesítése) vagy védekező jellegűek (saját pozíciók megtartása, támadások visszaverése). A játékos külön utasításokat adhat az irányítása alatt álló összes egységnek, vagy kisebb csoportokba rendezheti őket, melyeket utóbb egyetlen egységként irányíthat, ha a szükség úgy kívánja. A küldetés akkor tekinthető sikeresnek, ha összes megadott célkitűzése teljesül. Ha a játékos elveszíti összes egységét, vagy az elsődleges célkitűzés(ek) elérése bármi okból lehetetlenné válik, a küldetés kudarcnak minősül.

Paraméter Minimális Ajánlott
CPU AMD Athlon™ 1GHz vagy AMD Athlon™ 1.8GHz vagy
Intel Pentium® III 1GHz Intel Pentium® IV 1.8GHz
RAM 256 Mb 512 Mb
Videókártya DirectX® 9.0b kompatibilis DirectX® 9.0b kompatibilis
64MB RAM-mal, T&L támogatással 128MB RAM-mal, T&L támogatással
Hangkártya DirectX® kompatibilis DirectX® kompatibilis
DVD-ROM 1x vagy gyorsabb 4x vagy gyorsabb
OS Microsoft Windows® 2000/XP Microsoft Windows® 2000/XP
HDD 3Gb 3Gb
DirectX DirectX 9.0b (mellékelve) DirectX 9.0b (mellékelve)
Multiplayer 56Kbps modem szélessávú internet kapcsolat
Életkor 12+ 12+
Hordozó PC-DVD PC-DVD
Nyelv magyar magyar

A játék ára 7990HuF, amire még a postakölcség sem jön rá, mert azt is felvállalja a forgalmazó, ha pedig személyesen veszed át, egy nyakba akasztós Panzeres nyakbaakasztót, vagy egérpadot kapsz ajándékba. További infó a hivatalos oldalon itt.


Panzer 2 Screenshot 1 Panzer 2 Screenshot 2
Panzer 2 Screenshot 3 Panzer 2 Screenshot 4
Panzer 2 Screenshot 5 Panzer 2 Screenshot 6

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük