OTP SmartBank

Az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb pénzügyi változása az átlagos emberek életében a bankok használata lett. A fizetésünket bankszámlára utalják, ezek után pedig millió szolgáltatással bombáznak minket, hogy megkönnyítsék a számlafizetéseket, egyéb tranzakciókat, azért hogy az első dolgunk ne a teljes összeg felvétele legyen egy automatából. Az OTP bank egy új iOS alkalmazást jelentett meg, annak érdekében, hogy még inkább úgy érezzük, hogy a pénzünket náluk érdemes tárolnunk.

A múlt

Az OTP-nek volt régebben is alkalmazása. Igazából promóciós célokra. Ami miatt én szerettem, hogy a telefon helyzetéből, meg tudta mondani, merre található OTP automata.

Ezen túl, hírek, árfolyam volt talán elérhető belőle. Igazán semmi olyan, ami az OTP weboldalán ne lett volna elérhető. Csak persze iPhone-ra optimalizálva.

A jelen

Az OTP úgy látom felnőtt a jelen igényeihez, és rájött hogy megjelent a nagyobb kijelzővel bíró iPad és a mobil eszközök nagyobb internetes használata is megköveteli, hogy egy professzionálisabb szintre lépjen a programjuk. Ami pedig a legfontosabb, hogy szép és egyszerű felületet kapjanak végre az ügyfelek a számlájuk kezeléséhez.

Az új alkalmazás az OTP SmartBank nevet kapta. iPhone és iPadra optimalizáltan, és természetesen ingyenesen.

A bejelentkező képrnyő négy menüpontot ajánlj fel kezdésnek. Az első máris az ügyfélszámlába való bejelentkezés. Itt ugyan az a rövid bejelentkező rész fogad minket, ami az OTP weboldalán. Támogatja az SMS hitelesítést is, már akinek ilyen szolgáltatása is van.

A második menüpont ennek a funkciónak a teljes értékű DEMO-ját tartalmazza. Gondolom mindenki egy kicsit hitetlenkedve fogadja a pénzügyi dolgaihoz való hozzáférést. Így a program lehetőséget ad egy TESZT hozzáférésen keresztüli betekintésre. Mi is ez, hogy is működik. Természetesen a nélkül, hogy bármit meg kellene adnunk.

A harmadik menüpont a térképes ATM és fiók kereső. Ez a régi alkalmazásból megörökölt módon működik. A telefon meghatározza merre fele járunk, a térképen pedig jelennek is meg a közelünkben lévő OTP automaták, és fiókok. Akár szűrhetjük is melyik típust szeretnénk látni, vagy hogy FORINT vagy EURO képes automatákat akarunk látni.

A negyedik és ezzel az utolsó menüpont pedig az árfolyamok. Itt egy praktikus táblázatban látjuk az összes elérhető valutát és értéküket. Sajnos grafikonok generálására nincs lehetőség, ami viszont a weboldalukon elérhető.

Használat

A használat megkezdéséhez mindössze aktivált bejelentkezéskori Mobil Aláírás szolgáltatásra és egy rövid, egyszerű regisztrációra van szükség, ezt követően a SmartBank szolgáltatás azonnal használható.

A regisztrációt az OTPdirekt internetes szolgáltatás Igénylések menüje alatt lehett megtalálni. (A regisztrációval automatikusan az internetbankban aktuálisan kezelt forint és deviza bankszámlák és hitelkártya számlák lesznek elérhetőek a SmartBankban is.) Ehhez be kell jelentkezni a webes felületen. Természetesen a telefonos ügyfélszolgátlaton is megteszik a szükséges beállítást.

Ezek után már vehetjük is iPad vagy iPhone készülékünket a kezünkbe, és próbálhatunk belépni a számlánkba a szokásos, azonosító, jelszó, számlaszám megadásával.

Sikeres belépés esetén egy számlaáttekintést láthatunk. Illetve a kijelölt számlákhoz alul az utolsó tranzakciókat. iPad esetében felső menüsorban, iPhone esetén alul a Bankszámlák menüt kiválasztva jelennek meg a tényleges menüpontok. Lekérdezések, utalások, megtakarítások, vásárlások, és bankkártyák.

Külön kiemelném a számlatörténet lekérését, mert elég látványosan használja ki a mobileszközök adta lehetőséget.

Összegzés

Az OTP egy bank színvonalú alkalmazást adott ki, mellyel egy átlag felhasználó is szépen és egyszerűen tudja a bankjával kapcsolatos ügyleteit intézni. Egyetlen negatívumként az árfolyamoknál hiányzó grafikon lehetőséget tudom felhozni.

OTP SmartBank” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. egyébként ingyenes a használata? nem terhel költséget a bankszámlára?
    mert az egyértelmű hogy az alkalmazás az ingyenes, de a használata is?

  2. Hi,
    Bocs a kesio valaszt. A program maga semmilyen koltseget nem jelent. Ugyan az igazabol, mintha a WEBES oldalt hasznalnad. Ha ahhoz van mar jogosultsagod, akkor ez mar tobblet koltseget sehol sem jelent.

    Tehat aki eddig is weben intezte a lenyeget, az jar ezzel jol, mar egy szep alkalmazason keresztul tudja ugyan azt megtenni.

    MiszterX

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük