NetRádió OS X alá barkács

Adózom ezzel Gergó (Raze) barátomnak, akivel még nem voltam olyan buliba, hogy ne akarták volna megverni. :) Szóval Raze mint az általam ismert legnagyobb zenekedvelő és mániás, folyton mutogatja nekünk a zenéit, amit többnyire pendriven, vagy cd-n hoz nekünk. Mondanom se kell, azért nem rajongunk mindig azért, hogy fülelnünk kell általunk nem pont kedvelt zenére. :) Azenék egyik publikálási módja lehet egy saját kis helyi netrádió összehozása, amin az ismerősöknek lehet mutogatni a számokat.

A Nicecast egy olyan program amivel egyszerűen, jólkezelhetően a világ számára elérhetővé teheted az iTunesben tárolt zenéidet. A program elég professzionális szintekig állíthatóvá teszi az adást, és több ablakon keresztül állíthatjuk a zene minőségtől a különböző effektekig minden félét. A program és minden más rólla elérhető itt.

nicecastParts_full.jpg

NetRádió OS X alá barkács” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Üdv!
  azt szeretném megkérdeni hogy ha letöltöttem a progit.
  akkor azt hogyan tudom mutatni másnak a neten (netrádió)
  vagy milyen címen van vagy hogy van ?

  köszönettel:
  Krisz.

 2. A netrádiózás kb úgy működik, hogy a gép amin futtatod a netrádiót. annak van 1 ip-címe és ahhoz 1 host, teszem azt példaképp: 192.168.0.1 az ip címed és azon nyílik egy port, amire kapcsolódik a hallgató klien programja. Sanos Azt, hogy ez milyen port azt nem tudom, de szerintem a beállításoknál akár manuálisan is megadható. A progi oldalán nézegettem a FAQ-ot és ott találtam egy ilyet:
  How do people listen to my stream?
  Once you’ve got your stream set up, tuning in is easy. Listeners can receive the stream with any MP3 player, on any platform, which supports streaming. Just find the „Open URL” (or „Open Stream” or „Open Location”) option in the player, and enter the IP address of your stream as seen in Nicecast’s Share drawer, next to „Internet”.

  Azt irja ecceruen tudod bármilyen mp3 lejátszóval halgatni ami támogatja stream hallgatást, ott megkeresed az „Open URL” (or „Open Stream” or „Open Location”) vagy ehhez hasonlót és oda beírod a hallgatni kívánt rádió ip-jét vagy hostját. Ha te otthon házi rádiót szeretnél és nem egy hivatalos serveren futtatni, úgy ajánlom a no-ip.com szolgálgatását, ahol 1 kis program segítségével elérheted, hogy egy bizonyos host pl: netradio.no-ip.com mindíg a te gépedre mutasson! Remélrem sikerült segítenem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük