Msn-es partnerek az iChatben

Az iChat AV 3 segtíségévelé lehetőség nyílik arra, hogy Windows rendeszereken elterjedt MSN-es partnereitekhez ne keljen egyéb klienst használni, csak a jól megszokott iChatet. Mivel az iChatbe bekerűlt a Jabber támogatás, így azt kihasználva állíthajuk be az msn-es regisztrációnkat. (Én kipóbáltam az iChattel az msn-t és a szövegküdés működik, az inerneten található írások szerint csak ez működik. A neveket sem látjuk, csak az email címeket, a file küldés sem működik.)

Először is szükségünk van egy Jabber kliensre, amit innen tölthetünk le.

Ha ezzel megvagyunk, és berántottuk az Applications mappába, ha elindtjuk egy ablak jön fel.
A „Name”-hez írjuk: „njs.netlab.cz” (idézőjelek nélkül). Továbbá pipáljuk be hogy „Register new account”. Kattintsunk az „Add” gombra. Majd a következő formot is tölcsük ki.
Jabber ID: neved@njs.netlab.cz (pl: balii@njs.netlab.cz)
Adjuk meg a kívánt jelszót, utánna a „Register” gomb.
Megjelenik egy ablak, hogy sikerült a regisztráció.

Most a Psi ablakán megjelenik „njs.netlab.cz” Control+klikk > „Online”. Ha sikerült kapcsolódni, akkor citromsárágára vált a a csillag, alatta egy piros is meg fog jelenni.
Most az msn-be regisztrálunk be. Sárga csillagon Control+klikk > „Actions” > „Service Discovery”. Itt válasszuk ki az msn-t. Jobb egérgomb > „Register”. Megadjuk az msn-es regisztrációs adatainkat majd regisztrálunk.
Most az Adress Book-ot nyissuk meg.

Csináljuk meg az egyik msn-es partnerünk Contact Card-ját az Adress Bookban. (Csak a címek lesznek fontosak.)
pl: msn e-mail cím:
„ismerosom@hotmail.com”
akkor így írjuk be az Adress Bookba:
„ismerosom%hotmail.com@msn.netlab.cz” a típusa ne AIM, hanem Jabber legyen.
Innen tulajdon képpen már készen is vagyunk, már csak az iChatben kell hozzáadni egy accountot, ott a hozzáférés típusa legyen Jabber. Kitöltjük és kész. Hozzáadjuk az ismerőseinkhez azt a személyt, akit az Address Bookba kreáltunk. (nem az lesz a neve, amit ő beír magának az Msn kliensba, hanem amit mi az adress bookban adtunk neki.)
Nekem innentől (miután hozzáadtam egyet) az iChat hozzáadta az összes létező msn-es partneremet. Csak az írásos chatet probáltam ki, ami teljesen jól működött, a képek is letöltödtek, a nevek helyett a címeket láttam.

Képekkel illusztrát lerás (angol) elérhető itt.

Msn-es partnerek az iChatben” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük