Mouseposé: Prezentációkhoz, előadásokhoz spotlámpa

A Mac Os X működését sokaknak be kell mutatni. Ilyenkor az ember vadul rángatja az egeret össze vissza, és egy prezentáció esetén messziről fogalma sincs a vendégeknek miről is lehet szó. E kis alkalmazás ezt a problémát oldja meg. A kis applikáció a megfelelő billentyű kombinációra a képernyőnket elsötétíti, csak az egerünk körülölti részt „világítja ki”. Így messzebbről is egyértelműen kivehető, mit is magyarázunk.

Ugye sokan gondolnak arra, hogy eddig a be/ki zoomolást használtuk ennek a problémának a megoldására. Viszont sokkal kényelmetlenebb több billentyű nyomogatásával, hosszabb idő alatt valamit kiemelni, mint akár egy billentyű lenyomásával egyértelművé tenni, hol is járunk.

mouseclicks


A program egyszerűsége ennyibe ki is merül, de aprólékos beállítási lehetőségei csak most kezdődnek. Külön beállíthatóak animációk, külön a késleltetési idő, hogy mekkora terület legyen az egér körül megvilágítva, menyire legyen szórt a fény, jelezze e a kattintást külön, stb…

Azt kell mondanom, ez a program nagyon hasznos tud lenni az előadóknak, viszont sajnos fizetős. Lent egy kis bemutató videót lehet megnézni róla. Akit érdekel komolyabban az ezen a weboldalon érheti el a programot.

Play

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük