Újabb kiadás, újabb fejlesztések. Nem gondoltam volna, hogy az első stabil változat után is kerül a programba meghatározó rész még. Mégis ez már a sokadig fontos elem a programnál. Amit először megemlítenék az integrált updater rendszer. Ez fontos fejlesztés volt, ugyanis mostantól minden alkalommal amikor a program elindul, először ellenőrzi az interneten, hogy van e újabb verzió e a programból, ha van mielőtt elindítaná magát a MonaPhone programot, letölti a legfrissebb verziót. Így nem kell mindig a weboldalt nézegetni, van e frissebb, újabb verzió. Ezentúl a nagyméretű filek és többrétű installert is el lehet felejteni. Az updater csak a változásokat tölti le, ami szinte elhanyagolható méretű többnyire.

Ami a másik nagy újdonság, az a felhasználók listázása. Eddig minden bejelentkező kliens ki volt listázva. Most viszont olyan szintre jutott a project, hogy a bejelentkezésnél csak egy üres listát kapunk. Ide kell felvennünk a “kedvencekként” a kívánt embereket. Így egy IRC szintű mindenki lát mindenkit a csatornán nézet átalakult továbblépve a MSN féle felvesszük a kivel beszélni szoktunk, és látjuk ha fent van instant messanger féle project felé.

mona_updater

A kedvencek bővítéséhez pedig a file menüben találunk egy menüpontot ami végül is egy kereső, ahol minden féle paraméter szerint találhatjuk meg a keresett személyeket, akik a rendszer részei.

monaphone4.5