Xorp Blog Podcast

Miglia DualDisk Fw800 Raid

Ha egy hipergyors és megbízható, nem ipari méretű külső tárhely megoldást keresel a PowerBook vagy Power Mac G5 számítógéped mellé, a Miglia DualDisk megoldása a legjobb választás a piacon. A FireWire 800 csatlakozóval szerelt termék másodpercenként 88 MB adatot képes mozgatni, és hardveres RAID 0 támogatása révén egy ultragyors külső adattárat jelent a Macintoshunk mellé.

A termék kettő nagy kapacitású IDE lemezből (párhuzamos ATA) épül fel, így 320 vagy 500 GB kapacitást garantál. Ellenálló alumínium háza egyben komoly hűtési technikával is fel van szerelve, hogy a lemezek alacsony hőfokon üzemelve a leghosszabb életciklust garantálják. A DualDisk termék arculata illeszkedik az Apple profi termékvonalához, és vékonysága és halk működése révén könnyedén elhelyezhető az íróasztalon.

Mivel FireWire 800 termékről van szó, így nem foglal le értékes FireWire 400 portot, helyette továbbviszi a FireWire 800 csatlakozót, amelyből kettő található a termék hátán – egy a DualDisk kapcsolódásához, egy pedig más termékek csatlakoztatásához a leggyorsabb külső interfészen. A FireWire 800 technológia előnyei között szerepel például a rendszerindítási opció: a DualDisk lemezeit használhatjuk Mac OS X futtatására is, ami különösen előnyös, ha egy új rendszert akarunk kipróbálni, vagy a fő rendszer meghibásodása esetére fenntartunk egy biztonsági rendszert, hogy szűk határidő alatt helyreálljon a munkakörnyezetünk.

A Miglia DualDisk lemezek 88 MB-os másodpercenkénti adatátvitelre képesek, ami különösen alkalmas nagy adatrátájú videóanyagok mentésére és visszajátszására, illetve gyors biztonsági mentések készítésére a fontos adatainkról a Backup program segítségével.

A termék nagy előnye, hogy RAID támogatású, azaz két lemez sebessége, írási és olvasási képessége adódik össze a RAID 0 (egyesítés, 0% redundancia) formázás révén, amit hardveresen támogat az eszköz. Emellett szoftveresen lehetőség van a Disk Utility programunkkal RAID 1 (duplikálás, 100% redundancia) használatára, ami a tökéletes adatbiztonságot teremti meg. Így az egyik lemez meghibásodása esetén a másikra még mindig építhetünk, mert ugyanazok az adatok találhatók meg rajta.

Amennyiben nem rendelkezel FireWire 800 csatlakozóval (iBook, PowerBook 12″, eMac, iMac és Mac mini esetén), a Miglia Dual Disk átalakító kábel segítségével, és lecsökkent adatátviteli sebességgel FireWire 400 porton is használható, így természetesen a maximális adatátvitel alig felét éri el a lemez teljesítménye.

A Miglia DualDisk Oxford chipsetre épül, két darab ATA/100 lemezt tartalmaz, de kompatibilis az ATA/133 lemezekkel is – cserélhető a tartalma. A lemezek 7200 fordulatot tesznek percenként, és 8 MB gyorsítótárat tartalmaznak, ami RAID 0 formázás esetén 16 MB-nak felel meg. A termék használatához külön program nem szükséges, és a lemezre rendszer telepíthető, ami a FireWire kábel csatlakoztatásával (400 vagy 800) a rendszer indítására is alkalmas.

Miglia Dualdisk 
A termék megásárolható és az eredeti cikk elérhető a Macbolt.hu oldalán itt.

Categories: Apple, Informatika

Star Wars – talán valami kimaradt? » « Photoshoppal fekete-fehér képből szineset

4 Comments

  1. Annyi lemaradt, hogy:

    Forrás: MacBolt.hu

    Egyébként persze, használd fel bátran szóról szóra a weblapunkon megjelent írást a megkérdezésünk nélkül. De a minimum lenne a forrás megjelölése? Vagy nem?

  2. Még a illusztrációnak használt kép is azonos. Névre is :-D

  3. A bejegyzés vitathatlanul a macbolt.hu oldal megjelölt oldaláról származik. Tetszett a termék, és ezért úgymond “archiváltam le”. Azt nem érzem hogy hiba volt, mert alapvetően ezt a blogot saját magamnak csinálom, asszem ezt leírtam valamelyik kezdeti bejegyzésben is. Így amikor én ezt úgymond “elloptam” semmilyen mást megkárosító dolgot nem akartam tenni, és nem hiszem, hogy ezzel bárkit rossz színben tüntettem fel, vagy épp anyagilag károsítottam meg. Természetesen hibáztam. Ezt én nem akartam elvitatni. És persze pótoltam is a dolgot. Mivel nagyon tisztelem és el is ismerem iJoe munkásságát ezért remélem nem főbenjáró bűnként, vagy ellene szóló “támadásként” értékeli. Mégegyszer elnézést kérek akit ezzel “felháborítottam”.

Leave a Reply

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: