MetalStorm: Wingman

A MetalStrom Wingman számomra egy régről ismert iOS játék. Pontosan nem tudom megmondani mikor játszottam vele először, de az első generációs iPad beszerzésekor egyik húzó játék volt. Alapvetően a „repülős, lövöldözős” kategóriában indul, de az ingyenes ára, és a játék élmény miatt rengeteg időt el lehet vele tölteni.

Az irányítás

Számomra ez a játék volt az első igazán sokat játszott iOS alkalmazás, mely esetében az irányítást nem a képernyőn megjelenő gombok segítségével, hanem az iPad döntögetésével lehetett befolyásolni. Amennyiben az iPad-et előre döntjük a gép a föld felé dől, felfele fordítva az iPad-et a repülő felfele emelkedik. Balra és jobbra döntés esetén pedig egyértelműen abba az irányba, amerre az iPad is mozdult.

A képernyőn továbbá néhány státusz információ szerepel, illetve jobb és bal oldalt néhány gomb. Bal oldalt a gázt illetve a fékszárnyakat vezérelhetjük, jobb oldalt pedig a gépfegyvert illetve a rakétát. A játék tehát adja magát, mozgasd az iPad-et magát, a rajta lévő gombok segítségével pedig ölj amennyit tudsz.

A játékmenet

Szerencsére a játékot magát multiplayer szemléletre alakították ki, de aki egyedül akar nekivágni az se fog kiábrándulni. A jelenlegi játékban található egy Champing mód. Itt lehet különféle küldetésekre menni, anyahajókat, szigeteket támadni és ezzel értékes pontokat szerezni. A Camping is támogatja a több játékos üzemmódot, meghívhatjuk barátainkat is és így cooperatív módban harcolhatunk a gonosz ellenséggel szemben.

Ezen túl van még Versus üzemmód, amikor a gép ellen, vagy egy másik társunk ellen indulunk harcba, és az győz, aki adott idő alatt többször öli meg a másikat.

Illetve a harmadik a Survive mód, amikor egyre több ellenséges gép jön, és túl kell élni. Természetesen itt is játszhatunk egy barátunkkal, vagy a gép segítségével.

AirPlay támogatás

Néhány játék kihasználja az Apple TV terméknél megjelent AirPlay funkciót. Ez annyit tesz, hogy az Apple TV, ami a televíziónkhoz csatlakozik képes az iPad képét fogadni, és ezáltal nagyban megjeleníteni azt, amit az iPad-en vagy épp iPhone-n látnánk. A játék viszont nem egyszerűen tükrözésre képes. Az AirPlay esetén a MetalStorm: Wingman a televízión megjeleníti a játék képét, viszont az iPad/iPhone-n a repülőgép műszerfalát láthatjuk.

Mindez ingyen

Tehát egy iPad és iPhone továbbá speciális AirPlay támogatással bíró játék, ami ráadásul nagyszerűen kezeli a több játékos üzemmódot. Mi kell még? Mi István barátommal órákat el tudtunk vele játszani. :) Bátran ajánlom mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük