March of the Penguins

Hogy mi is ez? Röviden: egy dokumentumfilm. Hosszabban? Uhh :) Szóval a film teljesen elrugaszkodik az eddig megszokott alapoktól. Lényegében itt az élet és a természet, na meg persze a pingvinek a történet írói. Mégis hogy ez egy egész estés mozifilmé válhasson persze kellett emberi kreativitás is meglátni a természetben a fantáziát, és azt nyomonkövetni és összevágni. A történet teljes egészében „igaz”, és egyszerüen a pingvinekről szól, de mégis miért olyan magával ragadó ez?

Az egész a National Geographic filmjei alapján készült, így akik a neves természetfilmjeiről, és képeiről jó véleménnyel van, az a film színvonalában se fog csalódni. A trailer képeit megnézni a film maga rendelkezni fog egy storyval, cselekménnyel, amiben ugyan úgy feltűnik a kaland, humor, szeretet, összetartás mint más mozikban. A narrátor Morgan Freeman ami szerintem már magában is nagy szó, a történet alapjai pedig a párkeresésről és az utódnemzésről és nevelésről szólnak Azt előrre meg kell mondanom, hogy nagyon jó jeleneteket kaptak el a készítők és istenien átjön már a trailerből is a hangulat. Bár én elfogult vagyok, mert a pingvineket is imádom, és ez a film elsőre belopta magát a szívembe, de szerintem mindenkinek érdemes utána néznie, mi is ez. A narrátor Morgan Freeman ami szerintem már magában is nagy szó. Ha hasonlíthatnám más műfajhoz a Dinsey Fantasia 2000 című animációs filmjéhez tudnám hasonlítani hangulatilag. Akinek felkeltette az érdeklődését annak itt a trailer, itt a hivatalos weboldal, és itt a film postere pdf-ben.

March of the Penguins” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Sajna nem úgy tűnik hosszas utána járás után sem, hogy ez a film magyarországi mozikba bármikor is megjelenik, így marad a dvdn kiadás vagy a warezolás. :(

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük