Mail Factory: Címezzünk borítékot

Bár nem feltétlenül otthoni használatra, inkább cégeknek való ez a kis program, mégis mint majd később rámutatok, annak is érdekes lehet a programról szóló sorokat elolvasni, aki csak magánlevelek címzéséhez használná.

A program kifejezetten borítékok címzésére való. A különböző stílusú és méretű levelek címzésével teljesen jól megbirkózik, előzetesen meg kell adnunk, milyen sablont szeretnénk használni, és szerintem a kínálat elég gazdag.

Csinálhatunk persze saját adatbázist kézzel a programba, de többnyire kifizetődőbb valahol máshol tárolt „adatbázisunk” adatait felhasználni. Az adatbázis elég átvitt értelembe értendő, hisz a program olyan formátumokat támogat, mint Mac Os X Address Book, Excel file, text file, File Maker, MS levelező.

Levelek esetén is a meglévő sablonokon túl egyedi templateket is létrehozhatunk. Ezen egyedi templatek szerkesztésében jöhet jól az iPhoto integráció, ahol könnyedén felhasználhatjuk képeinket, akár egy ízléses képeslap elkészítéséhez.

emailfactory

A program nagyon sok helyzetben jól jöhet, az egyszerűbb, de nagyobb adatfeldolgozásoknál céges szinten, és az otthoni kreatív munkában is.

A sajnos fizetős program hivatalos oldala itt található meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük