Magyar Wifi Hotspot adatbázis

Új kezdeményezés indult el, melynek semmi más célja nincs, mint hogy a neten böngésző felhasználókat megismertesse a vezetéknélküli hálózatok rejtelmeivel. Kifejezetten a kezdők számára megfogalmazott cikkek segítségével bárki könnyen megérheti a Wi-Fi rendszerek működését, a hírek jóvoltából pedig viszonylag friss ismereteket lehet szerezni a protokollal kapcsolatos történésekről.

wifiterkep

Az oldalt persze nem csak a kezdő internetezők számára készült, a tapasztaltabb felhasználóknak lett megalkotva az ún. hotspot kereső, mely a Google megoldásán alapulva mutatja meg az aktuálisan kiválasztott helyszínen létező összes hozzásférési pontot. Természetesen az adatbázis folyamatosan frissül, a jelen állás szerint több, mint 9000 darab access point szerepel a térképen. Fontos megjegyeznünk, hogy a kereső használatához regisztráció szükséges, anélkül mindössze 2 percig nagyíthatjuk-kicsinyíthejtük a térképet. Tovébbi érdekesség az oldalon szereplő statisztika, mely megadott tulajdonságok alapján bontja részekre a hotspotokat.

Az oldalon található tartalom ugyan még nem teljes, de a lelkes fejlesztőbrigád mindent megtesz annak érdekében, hogy a weboldal kellő segítséget nyújtson az odatévedő látogatóknak.

Forrás: HardwareOC. Az oldal elérhető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük