Xorp Blog Podcast

machonosít: Magyarul tudó Mac-et mindenkinek

Macintosh társadalom egyre bővül és egyre több olyan ember van, akit csak a jól megszokott “Magyar” nyelv hiánya tart vissza a váltástól. Igen, ez egy ilyen nemzet, mi főleg magyarul szeretünk beszélni, és nem is hajlunk rá, hogy más nyelveket értsünk. Lényeg ami lényeg szükség van magyar nyelvű operációs rendszerre, és magyar nyelvet támogató felhasználói programokra.

Az Apple hivatalos magyar képviselete sajnos úgy tűnik nem annyira érdekelt a magyar lokalizációban. Vannak viszont elismerést érdemlő fejlesztő-felhasználók, akik rengeteg munkát és időt beleölve elkészítik amihez tudják a magyar nyelvű filekat.

Ezekről a nyelvi kiegészítésekről eddig szétszórva, fórumokon, blogokon lehetett értesülni. Most viszont egy új project keretében talán lesz egy összefoglaló helye ezeknek. Ez pedig a Machonosít találó nevet kapta!

Az oldal most még egy bloghoz hasonló formában ad híreket honosításokról és annak letöltési lehetőségeiről. Az hogy egy ilyen projectnek a legjobb megjelenési forma a blog-e az nem tudom, de az mindenképp elismerésemet vívta ki, hogy létrehozták ezt a fajta kezdeményezést.

Remélem az oldal töretlen sikerrel fog gyarapodni, és esetleg külső felhasználók is ezáltal kedvet kapnak a Mac-es programok honosításában. Sok sikert! Az oldal elérhető itt.

Categories: Apple, Informatika

Ahány ország annyi Mac-es ár » « I+ – 2004. április 10.

4 Comments

 1. Hozzaadtam az oldalt a Macintosh linkek koze, igy remelem tobb ember is ratalal majd!

 2. “Az Apple hivatalos magyar képviselete sajnos úgy tűnik nem annyira érdekelt a magyar lokalizációban. Vannak viszont elismerést érdemlő fejlesztő-felhasználók, akik rengeteg munkát és időt beleölve elkészítik amihez tudják a magyar nyelvű filekat.”

  Ehhez képest pozitív változás volt ez nemrégen:

  “Elérhető a Mac OS X 10.4.8 magyarítás

  [MacMagazin.hu] Elkészült a Mac OS X 10.4.8 Intel Combo Update szoftver magyar nyelvű (302 MB fájlméretű) frissítőcsomagja, amely a ma kapható Intel Core 2 Duo-s és Intel Xeon alapú számítógépekre telepíthető, és a Mac OS X alapvető felületét magyarítja.

  A szoftver ingyenesen letölthető az alábbi linkről:
  http://www2.apple.hu/downloads/Mac_OS_X_Hungarian_10.4.8_Intel_Combo.dmg.zip
  Hozzászólások (17) | Szerző: AiRLAC | 2007/03/05 08:48 | del red furl blink”

 3. Hat ugy legyen. Minden esetre az is sokat elmond az egeszro, hogy te is Macmagazin.hu-rol ertesultel rola. Sajnalom de en meg mindig “Felek a gorogoktol ha ajandekot hoznak is”

 4. Köszönjük a linket :)

Leave a Reply

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: