MacBook Pro Core 2 Processzorral

Hamarabb jött el az ideje mint vártam, de az Apple bejelentette, hogy a teljes MacBook Pro családot felfrissíti az új, Intel Core 2 Duo processzorokkal. Persze a hír már réginek számít, én is csak a rend kedvéért jegyzem le és fűznék hozzá pár gondolatot. Én úgy érzem most jön el az igazi inteles mobil gépek kora ettől a termékcsaládtól (talán azért sántít a dolog, mert a Wifi 802.11n végleges változata hiányzik belőle, és a Blu-Ray író). Gondoljunk bele. Most már akár 200Gb-os háttértárral rendelkező erőmű lehet az ölünkbe, amivel dual layeres DVD-re tudjuk filmünket, zenéinket, más kreálmányunkat archiválni. Távirányítós mindent tudó kis gép, amivel a beépített iSight segítségével konferencia beszélgetést is tudunk végezni. Az Intel Core 2 procija, és a többmagos architechtúrák határozzák most már meg a jövőt. Ez egyértelmű. Ezzel a géppel már bármit meg lehet tenni, bármire lehet használni. A 32bites egyemagos rendszereknek a 2007-es év én szerintem leköszönő lesz. Persze nem kell eldobni mostani gépeinket, lehet használni, de aki 2007 első negyedéve után akar új gépbe befektetni, az felejtse el az egymagos 32bites rendszereket.

Ezen túl szerintem az Apple-nek ennyi idő kellett, hogy az Inteles átállás után stabil hibamentes gépet fejlesszen ki. Emlékszik szerintem mindenki a túlhevülésekre, sípolásokra, véletlen kikapcsolásra, felhevülésre, és sorolhatnám. Innentől az Apple megint csak a fejlesztésekre és az új titkos projectreire figyelhet, nem kell magyarázkodni a felmerülő kellemetlenségekért és hibákért, és keresni az okát. A 15″ MBP-kben is megjelent a dual layeres író, a Firewire 800. A 17″-es verziókba pedig a processzor fejlesztésen kívül nem tudnék más újdonságot mondani.

Nézzük akkor a gépeket:

39%-os sebességnövekedést érhetnek el az előző modellekhez képest. A 15,4 hüvelykes MacBook Pro két konfigurációban lesz kapható: az egyik 1999 dollárba, a másik 2499 dollárba kerül.

macbookpro15inch

Az olcsóbb változat 2,16GHz-es processzort és 1GB RAM-ot (3GB-ig bővíthető) kapott, a csúcsmodell pedig 2,33GHz-es processzort és 2GB RAM-ot (szintén 3GB-ig bővíthető). Mindkettőbe 120GB-os merevlemezt, két USB portot, 1440×900 pixeles szélesképernyőt, 6x Super DVD meghajtót és ATI Mobility Radeon X1600 grafikus kártyát szereltek. Ezen kívül AirPort Extreme WiFi-t, Bluetooth 2.0+EDR-t, FireWire 800-at és ExpressCard/34 bővítőhelyet, DVI kimenetet, infra-távirányítót és Gigabit Ethernet kártyát is találunk.

macbookpro17inch

A 17 hüvelykes MacBook Pro ára 2799 dollár, amelyért 2,33GHz-es processzort, 2GB RAM-ot (3GB-ig bővíthető), 160GB merevlemezt, három USB portot, 8x kétrétegű SuperDrive DVD írót, ATI Mobility Radeon X1600 grafikát, Gigabit Ethernet kártyát, AirPort Extreme WiFi-t, Bluetooth 2.0+EDR-t, FireWire 800 és FireWire 400 portokat, ExpressCard/34 bővítőhelyet, DVI kimenetet és egy infra távirányítót kapunk. Opcionálisan választhatunk 160GB vagy 200GB merevlemezek között, illetve Apple MagSafe Airline adaptert, USB egeret, fényes szélesképernyőt és a AppleCare Protection Plan-t.

Ami a szoftvereket illeti, a MacBook Pro-hoz kapjuk az iLife ’06 csomagot, amely tartalmazza a iPhoto, iMovie, iDVD, Garageband és iWeb programokat. Továbbá, minden MacBook Pro-ra a Mac OS X-et (version 10.4.8 Tiger) telepítik, amely tartalmazza a Mail, iCal AV, Front Row és Photo Booth programokat.

A termékek az Apple oldalán megtekinthetőek itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük