Mac Os X 10.5.2 Update

Ahogy az már régóta várható az Apple ma elérhetővé tette a Leopard operációs rendszeréhez a 10.5.2-es frissítését. A frissítés minden 10.5 használónak erősen ajánlott. A telepítés és újraindítást követően folytathatjuk a Leopard Graphics Update letöltésével, amely a rendszer „stabilítását és kompatibilítását javítja”.

os_x_10_5_2

Az update mérete 180MB (a combo 340MB), amin sokan csodálkoztak is, hogy miért lett ekkora nagy. Az valamelyest magyarázatot adhat, hogy az almás cég most elég bő intervallumban foltozta új operációs rendszerének gyengeségeit.

A 10.5.2-es változat többek között javítja a Dashboard, a Dock, a Finder, az iCal, iChat, iSync, Mail, Preview, Safari és Time Machine alkalmazásokat és az Active Directory támogatást is. A frissítés telepítését követően letöltődik még egy csomag, ez az 50 megabájtos telepítő a grafikus alrendszert javítja. Ez a frissítés nem csak számos kisebb-nagyobb probléma javítását, hanem grafikai optimalizálásokat is tartalmazott. Egyes visszajelzések szerint MacBook-on javult a rendszer grafikus elemeinek megjelenítési sebessége. A korábban szaggató effektek, a frissítés után szépen futnak. A telepítéseket követően például végre kikapcsolható a menüsáv átlátszósága.

A javításokat követően a vezeték nélküli kapcsolatok is megbízhatóbbak, stabilabbak lehetnek, javulhat a mini alkalmazások, a widgetek teljesítménye, olvashatóvá válnak bizonyos digitális fényképezőgépek RAW formátumai, és a menüsávról is elérhetők a Time Machine funkciói.

A Mac OS X 10.5 Leopárd legtöbbet emlegetett újdonsága a Time Machine, amely gyakorlatilag egy adatmentési és visszaállítási megoldás: a gépbe szerelt második merevlemezre mentésre kerül a fájlokon végrehajtott összes változtatás. A felhasználó az „Időgéppel” egyszerűen vissza tudja keresni az állományok korábbi változatait, vagy visszaállíthatja a törölt fájljait, leveleit, adatait.

Akit érdekel a teljes lista az megtekintheti itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük