Mac Os X 10.5 Leopard hivatalos megjelenése októberre csúszik

Az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy a következő generációs Mac OS X Leopard operációs rendszerének kiadása októberre csúszott az iPhone fejlesztése miatt.

Az iPhone a mobil termékek közül eddigi legmodernebb szoftverrel kerül majd forgalomba. Ennek befejezéséhez áldozatokat kell hoznunk. Néhány a Mac OS X-en dolgozó, kulcs fontosságú szoftveres fejlesztőt rá kellett állítanunk erre, ami miatt képtelenek leszünk befejezni a Mac OS X Leopardot idén júniusra, a WWDC konferenciára.

Az Apple állítása szerint képességeit tekintve a Leopard teljes lesz a WWDC idejére, de a rendszer minősége (és valószínű stabilitása) még nem fogja elérni a vállalat és a vásárlók által megkövetelt szintet. Ebből kifolyólag a fejlesztők júniusban, a WWDC keretében valószínű kapni fognak egy majdnem végleges állapotú Leopard bétát.

Ez szerintem sokaknak nagy csalódás. Eddig ugye ment a Vistás szitkozódás (mondjuk ez csak pár hónap csúszás nem pár év), erre a Mac Os X legújabb változatának megjelenését is csúsztatni kezdték.

A kifogás is érdekes. iPhone fejlesztések prioritást élveznek. Erről persze sokat lehetne vitatkozni, egy operációs rendszert, hogy lehet egy új termék, telefon mögé tenni. Viszont már az is rengeteg spekulációra ad okot, ez a kifogás mennyire valósághű.

Persze vannak emberek, akik azt mondják, inkább késsen, mintsem használhatatlan, félkész legyen, és én osztom e nézeteket. Ettől függetlenül nekem is csalódás a csúsztatás. Tehát várunk tovább…

Mac Os X 10.5 Leopard hivatalos megjelenése októberre csúszik” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Ah… Ebben hiszek a legkevesbe. Az Apple eddig is es ezek utan is nagyon fegyelmezett es kiszamitott markegint strategiat kovet. Sose csinalna meg hogy egy nagysikeru termekerol (amin persze sokat dolgozott) elvonja/megossza a figyelmet mastol. Szerintem. Igy ha lesz, valszinuleg lesz egy uj Mac meg nyar vegen osz elejen, utana pedig esetleg egyutt egy Leopard es iLife kiadas. Bar a Leopard mint fent olvashato elvileg wwdc-n teljesn valojaban be fog mutatkozni, csak meg stabilitasi, tesztelesi szakaszban levo verzio lesz, de minent fog tartalmazni amit a vegleges.

    Varjuk :)

  2. Nagyon reménykedtem benne hogy kinn lesz nyáron mert erre időzítettem volna a Mac vásárlást! :(

  3. Ahh. Es Addig a tiger is megmarad 10.4.9nel? :D No mind1… En meg mindig kivancsian varom… A tabbed terminal nagyon fog tetszeni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük