logo

Application Update

Na ezt a Widgetet nagyon hasznosnak találom. Alapvetően sok (fontosabb) külső program verzióját próbálja követni, és figyelmeztet, ha elavult verziót használunk. Okos kis dolog.

Applications that were tested and found to be supported out-of-the-box at at least one update source are: Adium X, Azureus, BBEdit, BitTorrent, Camino, Colloquy, DiVA, DivX, Fetch Art for iTunes, Fire, Flip4Mac WMV, Gizmo Project, Google Earth, goPod, Growl, HexEdit, iCab, iTerm, LAME mp3 Quicktime Components and Framework, Mozilla Firefox, Mozilla Suite, Mozilla Thunderbird, MPEG Streamclip, MPlayer OS X, OmniWeb, pearLyrics, Pod2Go, RealPlayer, ScummVM, Shiira, SixtyForce, Skype, StuffIt Expander, SubEthaEdit, TechTool Deluxe, Temperature Monitor, TeXShop, Toast Titanium, VLC media player, Xbench, XviD Quicktime Component.

Elérhető itt.

App Update

Hozzászólások (1)

  • AppFresh: Programok központi frissítése at Xorp Blog Podcast

    |

    […] Egy átlagos Mac felhasználó is tucatnyi Apple cégtől független programot használ a mindennapi munkájához. Ezek frissítésére jobb esetben figyelmeztet a program maga, ha új verzió érhető el belőle, vagy az Apple programjainak frissítése elérhető a Software Update-ből is. Ez az új program viszont azt szolgáltatást próbálja nyújtani, hogy az Applications mappában lévő programokat feltérképezve, valamely nagy Mac program gyűjtő oldal adatbázisát felhasználva (Apple, Versiontracker, Macupdate) egy listát készít a programokról verziószámmal és külön kijelzi azokat, amikből elérhető újabb verzió is. Nem is tudom mi ennek a programnak a megfelelő megnevezése. Linuxos terminológiában csomagkezelőnek neveznék, ámbár kevesebbet tud mint egy csomagkezelő inkább applikáció managelőnek nevezhető. Számomra érthetetlen, hogy mivel az Apple maga is fenntart egy külső Mac-es programokat gyűjtő és kategorizáló oldalt, ezen meglévő háttér mellett, miért nem bővíti ki a Software Update programját az adatbázisában meglévő és támogatott külső programokra is. Így nem kellene külső programokat, widgeteket és más dolgokat használnunk. Hisz rendszerünk teljes frissességét maga a rendszerünk támogatná, vagyis közvetetten az Apple. Nagyon remélem, hogy ez a program nagyon sikeres lesz, és ezáltal az Apple kénytelen lesz a saját rendszerébe integrálni ezt a megoldást. Persze innen már csak egy lépés lehetne egyes programok kulcsszavak szerinti keresése és automatikus telepítése. Ami szerintem a Linux által már megkezdett, de nem kijárt úttal forradalmasíthatná az informatikát. Csak egy pillanatra gondoljon el valaki egy olyan világot, amikor nem kell vadászni a neten egy probléma megoldására programot, hanem a rendszerünk dobná ki igény szerint a megfelelő applikációt, amit kérésre telepítene is (legtöbbször csak az Applications mappába másolná a programot) és természetesen jelezné amint frissebb jelent meg. Túl lőttem az alap programon, de a Worldshot egy bejegyzése indította el bennem e futurisztikus gondolatokat. Akit a program érdekel itt informálódhat róla többet. Oszd meg ezt a bejegyzést : Ezek az ikonok ún. közösségi könyvjelző oldalakra mutatnak, ahol meg lehet osztani másokkal is amit fontosnak találsz. […]

    Reply

Hozzászólás beküldése

Google Reklám